Η επίσημη παρουσίαση του Δημήτρη Χαριτόπουλου από τον ΠΑΟΚ έγινε σήμερα, με τον 29χρονο να επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια. Ο Χαριτόπουλος αναφέρθηκε στη νέα σελίδα που ανοίγει στη καριέρα του, καθώς και σε άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα οι εντυπώσεις που αποκόμισε από τη θητεία του στη Βιλερμπάν.

Αρχικά ο ίδιος τόνισε: “Εμείς θα πρέπει να ξεχάσουμε το τι έγινε στα Τρίκαλα, να προχωρήσουμε και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Ήταν μια κακή ήττα, αλλά προχωράμε, έχουμε τώρα το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να τα δίνουμε όλα, θα πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να αρχίσουμε με τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, όχι με τον Ίκαρο. Μπορεί να λένε όλοι ότι είναι χαμένος αυτός ο αγώνας, αλλά εμείς θα πρέπει να μπούμε μέσα δυνατά και να παλέψουμε για το καλύτερο. Αυτό είναι η δική μου φιλοσοφία και χαίρομαι που ήρθα στον ΠΑΟΚ που με τον κ. Μαρκόπουλο κάνει βήματα προόδου. Μίλησα με τον Μπάνε Πρέλεβιτς και του είπα πως θα είναι καλύτερο για μένα να είμαι στον ΠΑΟΚ και να τα δίνω όλα, παρά να κάθομαι και να περιμένω μήπως έρθει καμιά πρόταση απ’ το εξωτερικό“.

Για το πέρασμά του από τη Γαλλία: “Στην Βιλερμπάν οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το άθλημα σε άλλο επίπεδο. Είναι μέρος του πολιτισμού τους. Είναι χώρος διασκέδασης, τα γήπεδα είναι γεμάτα, οι συνθήκες καταπληκτικές. Με στεναχωρεί όταν έκανα συγκρίσεις. Ενώ εμείς είμαστε μπροστά σε ταλέντο μέσα στις 4 γραμμές, έξω από γήπεδο ήμαστε πολύ κακοί. Θα ήμασταν το κορυφαίο πρωτάθλημα αλλά… Εκεί σε αντιμετωπίζουν σαν επαγγελματία. Οι μετακινήσεις γίνονται με λεωφορεία. Άκουσα τον Ταπούτο να διαμαρτύρεται που ο Άρης είχε πάει Αθήνα με λεωφορείο και έκανε λόγο για τρελό κι απίστευτο. Στην Γαλλία οι περισσότερες ομάδες προέρχονται από μικρές πόλεις χωρίς αεροδρόμια. Και η πίεση στην Βιλερμπάν μπορεί να είναι μικρότερη από ότι στον Φιλαθλητικό”.

Για τον Παπαδόπουλο: “Δίνει ποιότητα και εμπειρία. Χωρίς τον Λάζο, είμαστε πιο γρήγοροι, αλλά πρέπει η ομάδα να προσαρμοστεί με ή χωρίς τον Λάζο στην πεντάδα. Υπάρχουν και νέα παιδιά που δίνουν ενέργεια όπως ο Τσαϊρέλης και ο Μαργαρίτης”.

Για τον εαυτό του
: “Άλλαξα πολύ τα τελευταία 2 χρόνια. Στην Ελλάδα ο τρόπος που μαθαίνουμε μπάσκετ βασίζεται στην τύχη. Δούλεψα τρεις εβδομάδες με Σούλη και έμαθα βασικά που δεν έδινα σημασία. Προπονητές θέλουν να παίξουν όχι να διδάξουν. Στα 28-29 μαθαίνω ότι στα 22. Το μπάσκετ δεν τελειώνει”.

Για την Ευρώπη: “Είναι ανοικτό αλλά τώρα το μυαλό μου είναι στον ΠΑΟΚ δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο, τι μπορεί να γίνει σε ένα μήνα η τρεις μήνες. Αυτό άλλωστε θα επηρέαζε την απόδοση μου. Είχα μια ενόχληση από την Λιμόζ παλιότερα, αλλά τίποτε περισσότερο. Δεν γνωρίζω τον Γιαννάκη, μόνο τον Λινάρδο”.

Για την συζήτηση με τον Μπάνε: “Ο Μπάνε ήξερε για τις προτάσεις, δεν ήθελε να ρισκάρει περισσότερο δημιουργώντας νέα προβλήματα στο ταμείο. Είχαμε διαρκή επικοινωνία και δεν πίστευε ότι απέρριπτα τόσο καλές προτάσεις.  Όταν τον πήρα τηλέφωνο και του είπα να παίξω στον ΠΑΟΚ για να μην κάθομαι και περιμένω, συμφώνησε“.