Ο ΠΑΟΚ, μετά την επιστροφή του από την Αγία Πετρούπολη, προετοιμάζεται σε ρυθμούς ντέρμπι. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” θα φιλοξενιθεί από τον Άρη στο “Nick Galis Hall”(24/10,21.00), στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Βasket League
 
O Kώστας Βασιλειάδης, στο περιθώριο της προπόνησης της Πέμπτης(22/10) στο κλειστό της Πυλαίας, μίλησε για τόσο για την αναμέτρηση με την Ζενίτ, όσο και για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Άρη, τονίζοντας ότι έχει μεγάλη σημασία για τον ΠΑΟΚ να παρουσιάσει βελτίωση στον τομέα των λαθών.
 
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
 
Για την αναμέτρηση με τον Άρη: “Όλος ο κόσμος περιμένει αυτό το παιχνίδι με τον Άρη, όλος ο κόσμος περιμένει να είμαστε δυνατοί. Εμείς θέλουμε να είμαστε κοντά στο σκορ και να διεκδικήσουμε τη νίκη”. 
 
Για την ήττα από τη Ζενίτ: “Λίγα λεπτά δεν παίξαμε καλή άμυνα, χάσαμε μερικά σουτ και μείναμε πίσω. Πλησιάσαμε και πάλι, πήραμε ριμπάουντ, τρέξαμε, αλλά και πάλι κάποια σουτ που χάσαμε μας στέρησαν το δικαίωμα να διεκδικήσουμε το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Ήμασταν όμως καλύτεροι από άλλους αγώνες”.
 
Για το αν ανυπομονεί για το ντέρμπι: “Σίγουρα. Νιώθω όπως παλιά. Είναι όμορφα παιχνίδια αυτά και έμαθα ότι έγινε sold out. Θα είναι ωραία η ατμόσφαιρα και μου αρέσει να παίζω σε γεμάτο γήπεδο. Και εμείς αυτό ζητάμε εδώ. Εγώ πάντα παίζω καλύτερα σε τέτοια ατμόσφαιρα”. 
 
Για τα στοιχεία που θα κρίνουν το ντέρμπι: “Σε περασμένα ματς κάναμε πολλά λάθη. Αν τα μειώσουμε θα είναι πολύ καλύτερα, αλλιώς θα χάσουμε. Από εκεί και πέρα πρέπει να πάρουμε τα ριμπάουντ, να τρέξουμε και να βάλουμε εύκολα καλάθια για να ανεβάσουμε και το σκορ πάνω από τους 60 πόντους, αφού τώρα τελευταία δυσκολευόμαστε. Οι Έλληνες παίκτες ξέρουν τι παιχνίδι είναι αυτό, οι Σέρβοι γνωρίζουν από τέτοια ντέρμπι και όλοι εμείς βάζουμε στο κλίμα και τα άλλα παιδιά για να μην χαθούν από την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί. Και εγώ έχω μιλήσει με τον Μπάλαμπαν και του έχω πει…”.