Ο ΠΑΟΚ, μετά τη χθεσινή(25/11) εντός έδρας ήττα του από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, στρέφει τη προσοχή του στις εγχώριες υποχρεώσεις του και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση με τον Αρκαδικό(28/11, 17.00) για την 8η αγωνιστική της Basket League.

H ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ξεκίνησε την Πέμπτη(26/11) την προετοιμασία της ενόψει του παιχνιδιού με του “νεοφώτιστους”, έχοντας ως στόχο την άμεση επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Ο Σοφοκλής Σχορτασνίτης δεν έλαβε μέρος στην προπόνηση, καθώς προτιμήθηκε να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή.

Παράλληλα, ο Απόλλωνας Τσόχλας, μιλώντας για τον χθεσινό(25/11) αγώνα απέναντι στη Ζενίτ, τόνισε πως η ομάδα επηρεάστηκε από την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισαν οι περισσότεροι παίκτες τις προηγούμενς ημέρες, ενώ συμπλήρωσε πως η τελική διαφορά των 19 πόντων δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα της αναμέτρησησης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την ήττα τους από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στην Πυλαία: “Έπαιξε ρόλο στην απόδοσή μας η περιπέτεια που είχαμε με την υγεία μας αρκετοί παίκτες, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Δείξαμε πως πρέπει να διορθώσουμε πράγματα. Μας στοίχισαν τα επιθετικά ριμπάουντ που πήραν οι Ρώσοι, έπρεπε να παίξουμε καλύτερη άμυνα, παρότι είχαμε απέναντί μας μια εξαιρετική ομάδα. Είναι κακό, επίσης, ότι ήμασταν κοντά στο ματς και δεν δείξαμε πίστη στο τέλος. Πήγε, έτσι, η διαφορά στους 19 πόντους και δεν το αξίζαμε αυτό. Βάλανε τα σουτ, αρκετά εκ των οποίων ήταν δύσκολα. Ήταν σε καλή ημέρα, σε αντίθεση με εμάς που χάσαμε σουτ και βολές”.

Για τη συνέχειά τους στο Eurocup: “Βαθμολογικά έχουμε ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Eurocup κι αυτό κοιτάμε. Όσο έχουμε ελπίδες πρέπει να πολεμάμε, δεν νομίζω ότι πρέπει να παρατήσουμε καμία διοργάνωση. Έχουμε τρία ματς ακόμα, είναι δύσκολο, βέβαια, αλλά μπορούμε να τα πάρουμε εάν το πιστέψουμε. Μπορούμε να προκριθούμε και με δύο ματς, Εάν δεν έχει καλά αποτελέσματα και η Σζολνόκι. Δεν έχει τελειώσει για εμάς τίποτα στο Eurocup”.

Για την έλλειψη αγωνιστικής σταθερότητας που χαρακτηρίζει την ομάδα από την αρχή της σεζόν: “Εάν ξέραμε σε τι οφείλεται θα το λύναμε. Είναι πολλά που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις μεταξύ μας, να διορθωθούμε. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε”.

Για τον επόμενο αγώνα τους, με τον Αρκαδικό (28/11, 17.00), και πάλι στην έδρα τους: “Ο Αρκαδικός είναι μαχητική ομάδα, τελευταία δείχνει πως βελτιώνεται. Απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας, την περασμένη αγωνιστική, οι παίκτες του ήταν πολύ εύστοχοι. Θα τους “διαβάσουμε” και θα έχουμε την ενέργεια για να κερδίσουμε”.