Έχοντας περάσει από 15 ομάδες στα 20 χρόνια πορείας  του στα παρκέ, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης αποφάσισε να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη για χάρη του ΠΑΟΚ. Ο έμπειρος σέντερ μίλησε γι’ αυτή του την απόφαση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει μία εκτίμηση για την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ, μετά την κλήρωση του Champions League της FIBA.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κρητικός σέντερ στο paokbc.gr:

«Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι με θέλει πραγματικά, με προσέγγισε με σωστό τρόπο, είναι ομάδα με υψηλούς στόχους, υπάρχει και φέτος η συμμετοχή της ομάδας στην Ευρώπη και είναι σημαντικό αυτό», τόνισε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης και αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Σούλη Μαρκόπουλο, υποστήριξε: «Είχα καλή συνεργασία με τον κόουτς, συνεχίσουμε να έχουμε καλή σχέση και σίγουρα και αυτό έπαιξε τον ρόλο του στην απόφασή μου. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν και στο παρελθόν συζητήσεις και επαφές, αλλά δεν έτυχε να συνεργαστούμε και να έρθω νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη».

-Τι αίσθηση σου δημιουργεί ο τρόπος λειτουργίας του ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι υπάρχει ο ίδιος προπονητής για 8ησυνεχή σεζόν και άνθρωποι που έχουν γράψει ιστορία στο μπάσκετ, όπως ο Μπάνε Πρέλεβιτς και ο Νίκος Σταυρόπουλος και ηγούνται της ομάδας;

«Νομίζω ότι το όλο περιβάλλον που έχει διαμορφώσει ο ΠΑΟΚ και λειτουργεί τα τελευταία χρόνια είναι αυτό που του έχει δώσει την δυνατότητα, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να πρωταγωνιστεί και να είναι στις πρώτες θέσεις. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι η ομάδα λειτουργεί σαν οικογένεια».

-Τι κίνητρο έχει ένας παίκτης με την δική σου πορεία μία εικοσαετία σχεδόν στο μπάσκετ, αρκετούς τίτλους, ακόμη και ένα πέρασμα από το ΝΒΑ;

«Το κίνητρο υπάρχει πάντα, γιατί αγαπώ το μπάσκετ και είναι πολύ σημαντικό που θα έχω έναν συγκεκριμένο ρόλο σε μία ομάδα που ουσιαστικά κάνει πρωταθλητισμό. Όλα αυτά είναι κίνητρα και μάλιστα σημαντικά».

-Ποια είναι η πρώτη σου εκτίμηση για την κλήρωση του Basketball Champions League;

«Φαίνεται ότι σαν διοργάνωση θα είναι πολύ ανταγωνιστική και σε συνδυασμό με το πρωτάθλημα, θα είναι μία πολύ δύσκολη διαδικασία για μας. Πρέπει να έχουμε γεμάτο ρόστερ, να κάνουμε πολλή δουλειά για να έχουμε αποτέλεσμα. Μπορούμε πάντως να διεκδικήσουμε την πρόκριση».

-Το πρώτο σου παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα είναι το μεγάλο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ…

«Θα είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για όλους. Νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι τιμά την ιστορία του ΠΑΟΚ, των φιλάθλων του που τον υποστηρίζουν τόσα χρόνια αι σίγουρα θα είναι ένα ματς γιορτή, που έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία με την παρουσία των πρωταθλητών Ευρώπης στο γήπεδο του ΠΑΟΚ».