Ο ΠΑΟΚ συγκρούεται με το Ρέθυμνο για την 14η αγωνιστική της Α1 και ο Γιώργος Δέδας που έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της κρητικής ομάδας γνωρίζει τις δυσκολίες της έδρας των Κρητικών και μίλησε για αυτό στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

– Πόσο σημαντική είναι η αναμέτρηση για την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να κατακτήσει την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου;

«Μετά τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου γνωρίζουμε την δυναμική των αντιπάλων μας. Το Ρέθυμνο είναι μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα ειδικά στην έδρα της. Προέρχεται από τρεις σερί ήττες και σίγουρα θα έχει έξτρα κίνητρο στην μεταξύ μας συνάντηση. Στόχος δικός μας είναι να συγκεντρώσουμε όσες περισσότερες νίκες και παίζουμε πάντα για την νίκη όσο δύσκολος και εάν είναι ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας».

– Περιμένετε μεγάλη πίεση από τον αντίπαλο επειδή προέρχεται από τρεις σερί ήττες;

«Έχω παίξει στο Ρέθυμνο και γνωρίζω ότι διαθέτει μια δύσκολη έδρα για τον αντίπαλο. Περιμένουμε ότι το Ρέθυμνο θα μπει δυνατά στην αναμέτρηση. Εμείς πρέπει να αρχίσουμε τον αγώνα με συγκέντρωση και προσήλωση στο πλάνο μας όπως έχουμε κάνει στις τελευταίες αναμετρήσεις».

– Είναι η ψυχολογία ένα από τα πλεονεκτήματα σας, με δεδομένο ότι προέρχεστε από μεγάλες νίκες;

«Είναι αλήθεια ότι στους 10 τελευταίους αγώνες για την Α1 και το Eurocup έχουμε γνωρίσει δύο ήττες και εκείνες μόνο στην Ευρώπη από την Λιμόζ και την Χίμκι. Γνωρίζουμε τα λάθη μας, ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να παίζουμε καλά και την Τετάρτη και το Σάββατο, αλλά βρισκόμαστε σε καλό μομέντουμ. Απέναντι στην Χίμκι ήμασταν ανταγωνιστικοί στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και τέτοιες εμφανίσεις, όπως και οι νίκες, που προηγήθηκαν μας δίνουν αυτοπεποίθηση».

– Ποιο θεωρείς ότι είναι το «κλειδί» του αγώνα;

«Να μην επιτρέψουμε το Ρέθυμνο να αισθανθεί άνετα στην έδρα του. Να μην τους αφήσουμε να παίξουν σύμφωνα με το πλάνο που έχουν προετοιμάσει. Για να το πετύχουμε πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο δικό μας πλάνο».