O Γιώργος Δέδας γιορτάζει (23/04) και σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, paokbc.gr, μίλησε για τα πάντα…

Για την συνήθεια του… κεράσματος στα αποδυτήρια: «Έχουμε καθιερώσει τα τελευταία χρόνια αυτού του είδους τα κεράσματα και τα φαγητά μετά την προπόνηση, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν κάποιος γιορτάζει ή έχει γενέθλια. Βοηθά σίγουρα στο κλίμα, να χαλαρώσουμε μετά την προπόνηση να πούμε καμιά κουβέντα παραπάνω, έξω από την προπόνηση και την ομάδα».

Για το κλίμα της ομάδας: «Το κλίμα είναι όπως αυτό που υπήρχε από την αρχή της χρονιάς. Ανεξάρτητα από νίκες και ήττες η ομάδα είναι πολύ καλή σε αυτό και οι Αμερικάνοι επίσης που είναι πολύ καλά παιδιά. Είμαστε αρκετά χρόνια μαζί και ειδικά τώρα που βλέπουμε ότι φτάνουμε στην τελική ευθεία, είμαστε όπως πρέπει. Η τρίτη στην κανονική περίοδο, αλλά και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ εξαρτάται από μας και το καλό κλίμα μας δίνει και άλλη αυτοπεποίθηση στην προπόνηση».

Για την εικόνα της ομάδας: «Η ομάδα έχει αλλάξει ως ένα βαθμό στην άμυνα. Είναι πολύ προσηλωμένη πάρα πολύ σε αυτά που κάνουμε στην προπόνηση και σε αυτά που λέμε για τον κάθε αντίπαλο ανεξάρτητα από την δυναμικότητά του κι αυτό έχει βγει και σε νούμερα αλλά και στη διάθεση όσων μπαίνουν μέσα στο γήπεδο για να παίξουν. Απλά μετά την διακοπή δεν σκοράρουμε όσο και πριν, αυτό το θέμα της επίθεσης μας απασχολεί αλλά νομίζω ότι έχουμε τον χρόνο να το λύσουμε».

Για τον Κολοσσό: «Ο Κολοσσός είναι μία ομάδα που έχει βελτιωθεί σχεδόν 100%. Και αγωνιστικά και σχετικά με τα αποτελέσματά του. Έχει σοβαρή υποψηφιότητα για την 6η θέση, θέλουν σίγουρα να αποφύγουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό οπότε έχουν ένα επιπλέον κίνητρο. Το στυλ μπάσκετ που παίζουν τους βοηθά να είναι αποτελεσματικοί και να μπορούν να κερδίζουν και εντός, αλλά και εκτός έδρας κι αυτή είναι η πιο σημαντική διαφορά. Είναι πλέον μία ομάδα που κερδίζει και εκτός».

Για την προσπάθεια της ομάδας βόλεϊ: «Ο φύλακας έχει κουραστεί να αλλάζει το ταραφλέξ από το παρκέ! Αυτό μας οδηγεί στο να κάνουμε πολύ πιο νωρίς προπόνηση, δεν πειράζει όμως, έχουμε περισσότερο χρόνο για ξεκούραση, αλλά και να δούμε και το βόλεϊ, αλλά και την Ευρωλίγκα το βράδυ. Και φυσικά ελπίζουμε ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα όπως και το Κύπελλο, γιατί από τα λίγα που ξέρω για το βόλεϊ, νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλή ομάδα και σίγουρα δεν είναι καθόλου τυχαίο που έφτασε στον τελικό».

Για τον Κώστα Χαραλαμπίδη και το ποιος από τους δύο είναι περισσότερο εύστοχος: «Θα βάλω στην εξίσωση την απραξία του Κώστα, οπότε αυτή την περίοδο θα πω ότι εγώ είμαι πιο εύστοχος. Φυσικά και περιμένουμε τον Κώστα, είναι ο αρχηγός της ομάδας, είναι ιδανικός στο στυλ μπάσκετ που παίζει η ομάδα, να μπει και του εύχομαι όταν θα μπει να μην έχει καθόλου στο μυαλό του το πόδι του και από πλευρά υγείας να είναι 100%. Και έτοιμος και σωματικά και πνευματικά».

Για τα πλέι οφ: «Όσο πλησιάζεις στο τέλος και τα ματς αποκτούν αυτή την κρισιμότητα, δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία ή δυνατότητα να πεις ότι θα διορθώσεις κάτι στο δεύτερο γύρο. Οπότε πρέπει να μπεις συγκεντρωμένος, φρέσκος σωματικά και πνευματικά. Για αυτό παίζεις όλη τη χρονιά, για να αποκτήσεις ένα πλεονέκτημα έδρας και να το υπερασπιστείς. Πιστεύω ότι η ομάδα και ομαδικά και ατομικά, γιατί όλοι είναι επαγγελματίες και έμπειροι θα προετοιμάζονται για αυτό το πράγμα».