Στον απόηχο της μεγάλης νίκης του ΠΑΟΚ επι της Καντού με ακόμα μια ανατροπή, ο Γιώργος Δέδας μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM για την χθεσινή επιτυχία του “δικεφάλου” και όχι μόνο…

Αναλυτικά:

«Ήμασταν πιο τυχεροί γιατί είχαμε τάιμ άουτ, ενώ με την ΑΕΚ κλέψαμε την μπάλα και έπρεπε να αυτοσχεδιάσουμε. Είδαμε τι επιλογές είχαμε, ο κόουτς είπε να κάνουμε μια συγκεκριμένη συνεργασία που δουλεύουμε με τον Τσόχλα και να δούμε ποιος θα κάνει το σουτ. Είχα ένα δευτερόλεπτο να σημαδέψω, δεν υπήρχε χρόνος σκέψης. Δεν σκέφτεσαι αν θα μπει ή δεν θα μπει. Ειδικά αυτή την περίοδο, ο κόουτς (σ.σ: Μαρκόπουλος) μας αφήνει να κάνουμε πολλά σουτ. Εγώ κάνω με τον Κάρτερ. Όλα τα σουτ που μας λέει να κάνουμε ο κόουτς είναι διαγωνιστικά. Ποιος θα βάλει πιο πολλά. Είναι βασικό κομμάτι της προπόνησης.

Μέσα από αυτά τα ματς, στα οποία ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο και στο τέλος κερδίσαμε, γεμίσαμε αυτοπεποίθηση. Πας με άλλο αέρα στην επόμενη προπόνηση, στο επόμενο ματς. Κι αυτό φαίνεται στην ομάδα. Δεν πελαγώνει. Βγάζει και μεγάλες άμυνες. Όπως το κλέψιμο του Σαλούστρου χθες.

Ο όμιλος είναι δύσκολος, δεν το συζητάμε, με ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας. Η ήττα της Κίμκι …μπέρδεψε τον όμιλο. Είναι η επόμενη αντίπαλός μας και μια… τρωτή ομάδα από τη στιγμή που έχασε με μεγάλη διαφορά από την Καντού. Εννοείται ότι έχουμε στόχο να περάσουμε. Υπάρχει κίνητρο και βλέψεις.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με άλλο ρόστερ και μες τη χρονιά το άλλαξε ριζικά. Με τους παίκτες που πήρε και την προσωπικότητά τους. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα είναι ακόμα πιο δύσκολη ομάδα στην συνέχεια. Έχει παίκτες που μπορούν να σου κάνουν την ζημιά Η θέση του Πανιωνίου είναι κενή, η Κηφισιά ξεκίνησε καλά αλλά έκανε ήττες που την άφησαν πίσω. Ο Απόλλων έχει καλές πιθανότητες να τερματίσει ψηλά».