Ο ΠΑΟΚ προέρχεται έπειτα από μία δύσκολη σεζόν, διότι δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την είσοδό του στα πλέι οφ έπειτα από δεκατέσσερα χρόνια. Παρόλα αυτ΄οι Θεσσαλονικείς θα αγωνιστούν στο BCL της νέας σεζόν, ενώ μάλιστα η κλήρωσε έδειξε πως υπάρχουν και τύχες πρόκρισης στην νοκ άουτ φάση. Πέρα από την Ευρώπη το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη θέλει να επιστρέψει και στην ελληνική postseason έπειτα από το φετινό “διάλειμμα”, με αποτέλεσμα να ξεψαχνίζει την αγορά,χωρίς όμως να θέλει να ξοδέψει πακτλό χρημ’άτων.

Βέβαια οι “ασπρόμαυροι” έχουν ήδη προχωρήσει στην απόκτηση των Μαργαρίτη, Hands και Χρηστίδη, την ώρα που σύμφωνα με πληροφορίες του basketblog.gr κοιτάζουν διακριτικά, αλλά με ενδιαφέρον την περίπτωση του πολύ ταλαντούχου νεαρού Ιωσήφ Κολοβέρου. Ο 20χρονος γκαρντ βρίσκεται αυτήν την στιγμή στην προετοιμασία της Εθνικής Νέων, η οποία βρίσκεται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της για το προσεχές Ευρωμπάσκετ.

Ο Κολοβέρος αγωνίστηκε φέτος στην Μπάσκετ Λιγκ με την φανέλα του Ιωνικού, τον οποίο βοήθησε να σώσει την κατηγορία. Συγκεκριμένα ο νεαρός άσος αγωνίστηκε ως δανεικός στους Νικαιώτες από τον Ολυμπιακό και μέτρησε 9,7 πόντους (47,7% δίποντο, 34,8 % τρίποντο), την στιγμή που συνέβαλε και στο δημιουργικό κομμάτι με 2,4 ασίστ μέσο όρο. Έτσι ο Άρης Λυκογιάννης τον έχει στην λίστα του, αλλά η περίπτωσή του εμφανίζει αντικειμενικές δυσκολίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κολοβέρος τον Σεπτέμβριο του 2020 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, άρα είναι για ακόμη τρία χρόνια δεσμευμένος με τους Πειραιώτες. Με αυτόν τον τρόπο όποια ομάδα θέλει να τον αποκτήσει θα πρέπει να μιλήσει πρώτα με τους νταμπλούχους Ελλάδος, οι οποίοι μπορούν να τον παραχωρήσουν με δανεισμό είτε να τον αφήσουν ελεύθερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο δανεισμού του παίκτη από τον Ολυμπιακό στον ΠΑΟΚ, άρα ο μόνος τρόπος για να μετακομίσει ο ικανός άσος στην Θεσσαλονίκη είναι να λύσει την συνεργασία του με το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι εξελίξεις στην υπόθεση αναμένονται τις επόμενες μέρες, ωστόσο τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν είναι αρκετά, διότι δεν είναι εύκολο οι Πειραιώτες να αφήσουν έτσι έναν παίκτη, ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολλά στο προσεχές μέλλον.

Tags:
ΠΑΟΚ