Μπορεί ο Ντόνι ΜακΓκραθ να βρέθηκε στην πρωινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, αλλά αυτή ήταν η τελευταία με την ασπρόμαυρη φανέλα για τον ίδιο. Ο Αμερικανοϊρλανδός αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του, άφησε τα κλειδιά του σπιτιού και το αυτοκίνητο στο γήπεδο και αφού είχε σύντομη συνομιλία και με τον Τέλη Ζουρνατζίδη, αποχώρησε με τελικό προορισμό το Κάουνας. 

Ο ίδιος, όπως κι ο ατζέντης του, θεωρούν πως δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα κι ο παίκτης θα αγωνιστεί κανονικά με τη φανέλα της Ζαλγκίρις. Στον ΠΑΟΚ όμως έχουν αντίθετη άποψη κι έπειτα από την κατάθεση ενός ακόμη μισθού σήμερα το πρωί, τα πάντα θα λυθούν από τη FIBA.

Το δυσάρεστο για τους “ασπρόμαυρους” είναι πως ακόμη και στην περίπτωση δικαίωσής τους, θα κληθούν να παίξουν κόντρα στο Περιστέρι έχοντας ουσιαστικά μόνο ένα “καθαρό” γκαρντ (σ.σ. Χαραλαμπίδης).

Η διοίκηση της ομάδας όμως είναι αποφασισμένη να οδηγήσει το θέμα στα άκρα, επιδιώκοντας όχι μόνο οικονομικά οφέλη από τους Λιθουανούς, αλλά παράλληλα να δείξουν πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι ξέφραγκο αμπέλι και δεν μπορεί επειδή δεν έχει τεράστιες οικονομικές δυνατότητες να πιστεύουν οι παίκτες πως μπορούνε να φύγουνε όποτε τους… καπνίσει.