Ο ΠΑΟΚ έκανε τη μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής επικρατώντας του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, με τον Σούλη Μαρκόπουλο να μένει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του. Ο Έλληνας τεχνικός υπογράμμισε πως “κλειδί” για τη νίκη ήταν το γεγονός πως οι γηπεδούχοι είχαν διάρκεια στο παιχνίδι τους, ενώ στάθηκε και στη μεγάλη βοήθεια του κόσμου.

Αναλυτικά ο Σούλης Μαρκόπουλος, τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: “Θέλω να πω ένα μπράβο στον κόσμο που μας βοήθησε πολύ και έδωσε… φτερά στους παίκτες, παρά τα πολλά προβλήματα που είχαμε. Είχαμε συγκέντρωση σε μεγάλο χρονικό διάστημα του αγώνα και αυτό ήταν το “κλειδί” της επιτυχίας. Παραμείναμε προσηλωμένοι ακόμη κι όταν το παιχνίδι άλλαζε ισορροπίες, παίζοντας το δικό μας στυλ παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ σκληρή άμυνα και ήταν πολύ καλός στους αιφνιδιασμούς. Δεν δώσαμε δικαίωμα. Μεταφέραμε το ματς κοντά καλάθι.

Μετά από αγώνα με τον Παναθηναϊκό οι παίκτες είχαν πίστη πως μπορούσανε να κερδίσουν έναν τέτοιο αντίπαλο. Μας έδωσε δύναμη και ο κόσμος και φυσικά και η τύχη. Δεν εστιάζουμε στη τύχη αλλά στο ότι είχαμε μεγάλη διάρκεια στην απόδοσή μας. Από την αρχή είχαμε την ίδια συμπεριφορά. Παίκτες είναι βέβαια και δε γίνεται να είσαι το ίδιο κάθε εβδομάδα. Βλέπουμε όλες τις νίκες το ίδιο. Ήταν πολύ δύσκολο να παίξει άσος για 40 λεπτά, αλλά ο ΜακΓκραθ ήταν πολύ καλός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Αυτή είναι η ομάδα και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις εκ των έσω”.

Από την πλευρά του ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, υπογράμμισε: “Ήταν ένα πολύ δυνατό ματς. Την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη αντιμετωπίσαμε. Ήταν ένα ματς διαφήμιση για το μπάσκετ. Παίξαμε πολύ συγκεντρωμένα και δώσαμε την ψυχή μας κι αυτό ήταν το “κλειδί” για τη νίκη. Με τον Παναθηναϊκό φτάσαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό. Δε χρειάζεται να παρακαλάμε. Παίζουμε ωραίο μπάσκετ και πρέπει να έρθουν αυτοί που πραγματικά αγαπάνε αθλητισμό, που σημαίνει και πολιτισμός και να μας υποστηρίζουν ότι χρώμα και να φοράνε οι αντίπαλοι. Τώρα είναι ένα κρίσιμο σημείο. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε μετά από αυτή τη νίκη.

Να προσγειωθούμε και να συνεχίσουμε σα να είχαμε χάσει για να μην το πληρώσουμε σε πιο εύκολα ματς. Οι πόντοι μοιράστηκαν κάτι που σημαίνει πως παίζουν όλοι οι παίκτες. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Μόνο μέσα από την καλή συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε. Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στον Χάτσερ και στους υπόλοιπους παίκτες. Τον περιμένουμε και είμαστε σίγουροι πως θα μας βοηθήσει”.