Την απόκτηση του Αμερικανού Μαρκ Πέιν, για την οποία σας είχε ενημερώσει το basketblog.gr,  ανακοίνωσε κι επίσημα η Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. στην επίσημη ιστοσελίδα της πριν από λίγη ώρα. Αυτή θα ειναι η δεύτερη συνεχόμενη σεζόν του 25χρονου γκαρντ/φόργουορντ, καθώς πέρσι αγωνιζόταν στον Πανιώνιο.

“Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή Mark Payne για την σεζόν 2013-2014. Ο Payne θα αγωνιστεί για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην Ελλάδα, καθώς πέρσι ανήκε στην ομάδα του Πανιωνίου. Ο Mark Christopher Payne, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου 1988 στο Lubbock του Texas, έχει ύψος 2μ.03 και αγωνίζεται ως γκαρντ/φόργουορντ. 

Ο Mark Payne ξεκίνησε την καριέρα του στο γυμνάσιο St. Mary’s στην Californa, ενώ φοίτησε στο πανεπιστήμιο Californa Davis. Το 2011 ολοκλήρωσε τις σπουδές του, με 15,4 πόντους, 4,9 ριμπάουντ ανά αγώνα, στην τελευταία του σεζόν. Την σεζόν 2011-12, την πρώτη του ως επαγγελματίας, έπαιξε στην Ισπανία. Ξεκίνησε από την Clinicas Rincon στην Α2 Ισπανίας και μετά από 6 παιχνίδια, «προβιβάστηκε» στην Unicaja Malaga, στην οποία έπαιξε 21 παιχνίδια με 3,2 πόντους και 1,4 ριμπάουντ. Πέρσι αγωνίστηκε στον Πανιώνιο, τόσο στο Ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στο Eurocup“.