Η αβλεψία των διαιτητών στην κρίσιμη φάση 32’’ πριν από τη λήξη του 3ου αγώνα μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ είχε και τρίτο ημίχρονο. Μεταξύ των όσων επακολούθησαν, ήταν και η απολογία του Ηλία Κορομηλά προς τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για την άρνησή του να τσεκάρει το instant replay, όντας σίγουρος ότι το κόψιμο του Daryl Macon στον Jermaine Love ήταν κανονικό.

Προς τιμήν του, ο διεθνής διαιτητής ζήτησε συγνώμη για την απόφαση αυτή από τους ανθρώπους του “δικέφαλου”, ωστόσο το κακό είχε γίνει, καθώς η συγκεκριμένη φάση έριξε την ταφόπλακα στις ελπίδες του ΠΑΟΚ για την ολική επαναφορά από το -20. Ο Κορομηλάς επικοινώνησε μάλιστα ακόμα και με τα στελέχη της ΚΕΔ αρκετή ώρα μετά το τέλος του αγώνα, παίρνοντας ολοκληρωτικά την ευθύνη για την απόφαση αυτή.

Αργά το βράδυ της Κυριακής (16/5) η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε και ανακοίνωση, ευχαριστώντας τους οπαδούς της ομάδας, τους παίκτες και τους προπονητές για την πορεία κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αφήνοντας για το τέλος και ένα υστερόγραφο γεμάτο… νόημα.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

«Αγαπητοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, συνοπαδοί μας!

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την απίστευτη στήριξη σας την φετινή χρονιά, στήριξη σε όλα τα επίπεδα και ηθικά και υλικά.

Καταφέραμε όλοι μαζί με την απόλυτα πετυχημένη ΑΜΚ να κάνουμε το τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ την πρώτη ομάδα λαϊκής βάσης στην Ελλάδα.

Ήσασταν μακριά μας, αλλά σας νιώθαμε πάντα δίπλα μας. Ελπίζουμε του χρόνου να σας έχουμε όλους κοντά μας.

Ευχαριστούμε πολύ όλο το αγωνιστικό τμήμα με πρωτεργάτη τον κόουτς Αριστείδη Λυκογιάννη και τους βοηθούς του Στάθη Νεραντζάκη και Μπάμπη Καραΐσκο, τον GM Νίκο Σταυρόπουλο, τον TM Μιχάλη Γιαννακίδη καθώς και όλο το Staff της ομάδας μας.

Ευχαριστούμε πάνω από όλα τους παίκτες μας που υπερέβαλλαν εαυτούς, που έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους και έδειξαν πάθος, σαν αυτό που πρέπει να έχεις όταν φοράς την ασπρόμαυρη φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος.

Σας ευχαριστούμε όλους και σας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας με πρώτο στόχο την εξυγίανση, για να να φτάσει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ξανά εκεί που της αρμόζει.

ΥΓ. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί και στο μπάσκετ να φέρουμε ξένους διαιτητές».