Στόχος του Ηλία Παπαθεοδώρου και της διοίκησης είναι η δημιουργία ενός άκρως ελληνικού και νεανικού κορμού, με τον οποίο θα μπορεί ο “δικέφαλος” του Βορρά να κάνει το βήμα παραπάνω στους στόχους του. Ήδη υπάρχουν κάποιες σταθερές στο ρόστερ των “ασπρόμαυρων”, όπως οι Χρυσικόπουλος, Κόνιαρης, Τσόχλας, Μαργαρίτης και σε αυτές θα προστεθεί και νέο αίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του basketblog.gr σε πρώτο πλάνο βρίσκονται δύο γνώριμοι του Έλληνα τεχνικού από την κοινή τους θητεία στην Αστάνα και δεν είναι άλλοι από τους Λεωνίδα Κασελάκη και Δημήτρη Κατσίβελη. Και οι δύο Έλληνες είχαν εξαιρετική σεζόν φέτος με τον πρώτο να μετρά φέτος 7,3 πόντους με 3,3 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ, ενώ ο Κατσίβελης είχε σαν ατού τις ασίστ, όντας πρώτος στην Αστάνα με 4,7 ανά αγώνα, 7,7 πόντους και 2,9 ριμπάουντ. Μάλιστα και οι δύο παίκτες δηλώνουν θετικοί στο ενδεχόμενο να αγωνιστούν στον ΠΑΟΚ, με τον Κασελάκη να έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Πυλαία για μία διετία (2012-2014).

Παράλληλα, οι Θεσσαλονικείς θα βγουν στην αγορά και για 4 ξένους, με το βάρος να πέφτει στη θέση του σέντερ. Ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να κρατήσει τον Κιθ Κλάντον που έκανε φέτος τη διαφορά στη φροντ λάιν και ήταν ανάμεσα στους καλύτερους στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως με δεδομένο το ενδιαφέρον που θα βρει και από άλλους συλλόγους στην Ευρώπη φαντάζει δύσκολο να παραμείνει στον ΠΑΟΚ. Ο Ουσμάν Κρουμπάλι αποτελεί μία ενδιαφέρουσα περίπτωση, μιας και γνωρίζει τόσο την ελληνική πραγματικότητα, έχοντας παίξει στο παρελθόν στο Λαύριο, όσο και τον Ηλία Παπαθεοδώρου από την κοινή τους παρουσία στην Αστάνα. Ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του δεν φάνηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, όμως το συμβόλαιο του φαντάζει… αλμυρό για τα οικονομικά του “δικεφάλου”.

Τέλος, όσον αφορά τον Ζανίς Πέινερς που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τον έχει σαν μία καλή λύση για το ρόστερ του, όμως βρίσκεται χαμηλά στη σχετική λίστα και αν δεν βρεθεί κάτι άλλο τότε ίσως γίνει κίνηση για την επιστροφή του.