Το πρόσωπο των ημερών είναι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Ο διεθνής σέντερ του ΠΑΟΚ, αναρώνει μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο γόνατο και σκέφτεται το μέλλον του αν και οποιαδήποτε απόφαση φαίνεται πως θα καθυστερίσει να ληφθεί. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο τουρνουά 3on3 που διοργάνωσε όσο και σε πολλά ακόμη θέματα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Metropolis”.

Αρχικά ανέφερε για το τουρνουά 3on3 που πραγματοποιήθηκε: “Δεν είχαμε σκοπό να διδάξουμε στο καμπ, να διαφημίσουμε το άθλημα, το οποίο διοργανώνουμε για 3η χρόνια. Συμμετείχαν 750 ομάδες άρα 3500 κόσμος, ενώ πέρασαν το Σάββατο 5000 άτομα από την εκδήλωση”.

Σχολιάζοντας το ενδιαφέρον του κόσμου για το μπάσκετ ο Παπαδόπουλος ανέφερε: “Ο κόσμος αγαπά το μπάσκετ, είναι τρελαμένος. Με 35 βαθμούς όλη την μέρα δεν έφυγε κανείς. Το ότι δεν πάει στο γήπεδο, είναι άλλο κεφάλαιο. Ίσως δεν τον αφήνουν οι συνθήκες. Όλα όσα γίνονται στα γήπεδα, όπως στο τελικό. Και δεν είναι η πρώτη φορά που δεν τελείωσε τελικός. Ο Παπανικολάου και ο Διαμναντίδης έπαιξαν μαζί με 5000 κόσμο και το διασκέδασαν. Είναι θέμα νοοτροπίας που πλασάρουμε στο κόσμο”.

Σε ερώτηση για το ποιους βαραίνουν οι ευθύνες, ανέφερε: “Υπεύθυνοι είναι πολλοί. Παράγοντες, παίκτες, προπονητές, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτε. Όλοι αναγνωρίζουν το πρόβλημα, αλλά… Είναι μια ριζοσπαστική λύση να πουν οι παίκτες δεν… κατεβαίνουμε. Μετά το τέλος του τελικού διάβαζα δηλώσεις που ευχαριστούσαν το κόσμο για την συμπαράσταση. Πράγματα που αντιφάσκουν… Όλοι φταίμε και οι παίκτες, διαιτητές, δημοσιογράφοι. Και εγώ σαν παίκτης παίρνω ευθύνη για την κατάντια., Αυτό το πρωτάθλημα μας αξίζει σαν προσωπικότητες”.

Όσον αφορά την Θεσσαλονίκη: “Εδώ στην Θεσσαλονίκη γίνονται ευχάριστα πράγματα, δίνουν αέρα αισιοδοξίας. Έπαιξαν πολλά άτομα, ήταν ένα μήνυμα ότι κάτι υπάρχει. Απλά να βρούμε τρόπο να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους στο γήπεδο, να τους εκμεταλλευτούμε. Το δύσκολο είναι να βρούμε το κόσμο, τον βρήκαμε, μένει το κλικ. Το μπάσκετ στην Ελλάδα ήρθε από την Θεσσαλονίκη, από την ΧΑΝΘ, ίσως και στην Ευρώπη ήρθε από την Θεσσαλονίκη. Το έχει στο αίμα της η πόλη. Το θέμα είναι να συσπειρώσουμε κόσμο, και να έρθει στο γήπεδο. Απλά δεν θέλουν να βλέπουν αυτό το πρωτάθλημα δεν αντιπροσωπεύει κανένα, ούτε τον πολιτισμό μας”.

Σε ερώτηση για το θα μείνει στον ΠΑΟΚ ο Λάζαρος Παπαδόπουλος σχολίασε: “Δεν ξέρω αν θα μείνω, από το πρωί μέχρι βράδυ ασχολούμαι με την ακαδημία. Έχω τεράστιο θέμα με το γόνατο, μέχρι να περάσει δεν μπορώ να πω τίποτε, θα αποφασίσω μόλις γίνει καλά το πόδι. Εμένα με εξιτάρουν κάποια πράγματα. Με ενθουσίασε ο ΠΑΟΚ με τον Ελληνικό κορμό, με μικρούς στην 12άδα, ήταν συγκινητική η προσπάθεια. Αν ΠΑΟΚ συνεχίσει σε αυτό το μοντέλο, αν έχει προοπτική να βγάλει παίκτες, αυτό είναι κίνητρο για να μείνω. Άλλα κίνητρα δεν έχω. Ο ΠΑΟΚ βγάζει υγεία ΠΑΟΚ, αλλά έχει αδυναμίες, παρασύρεται από καταστάσεις, διοικητικές απόψεις, φιλάθλους. Τα έχω πει τα παράπονα μου στους παράγοντες. Κάνει όμως πρωτοποριακά πράγματα που αναβαθμίζουν το μπάσκετ, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια ακόμα, ιδέες, ριζοσπαστικές αποφάσεις”.

Έστειλε και ένα μήνυμα σε νεαρότερους συμπαίκτες του: “Είχα πει στο Ρέθυμνο ότι ένας παίκτης δεν μπορεί να κερδίσει, αν δεν μάθει να χάνει. Να καταλαβαίνει τα λάθη, να μπορεί να τα βελτιώσει, να παραδέχεται ότι εκείνη την ημέρα ο αντίπαλος είναι καλύτερος, αλλά δεν θα είναι πάντα. Έτσι θα κερδίσεις πρωταθλήματα, αυτό αφορά κυρίως μικρούς”.