Εφ’ όλης της ύλης αναφέρθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος, στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από κάθε παιχνίδι. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε κυρίως για τον αγώνα της Κυριακής, κόντρα στον Ηλυσιακό, ξεκαθαρίζοντας πως η υπόθεση νίκη δεν είναι εύκολη. Στάθηκε και στην απόδοση συγκεκριμένων παικτών, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν ασχολείται με ήττες άλλων ομάδων. 

Για τον Ηλυσιακό: “Είναι ικανός να φέρει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Είναι ομάδα που άλλαξε, έχει τελείως διαφορετική μορφή. Έχει έναν παίκτη πολύ καλό σκόρερ, τον Στόγκλιν που έχει αρκετά καλά ποσοστά. Γκαρισον και Αναγκόνιε είναι ψηλοί που έχουν δώσει άλλη ποιότητα και με τον Δορκοφίκη και τον Παραγυιό ενισχύεται στη φροντλάιν. Καυκής, Χατζής και Παραγιός έχουν εμπειρίες στο πρωτάθλημα και δίνουν άλλος βάρος. Είναι ομάδα που στηρίζεται στον επιθετικό οίστρο των παικτών της και στην άμυνα αλλάζει διάφορους τρόπους παιχνιδιού προσπαθώντας να βγάζει την αντίπαλη ομάδα από το οργανωμένο παιχνίδι. Δεν πρέπει να πέφτεις στην παγίδα της”.

Για την κατάσταση του ΠΑΟΚ: “Είχαμε αρκετά προβλήματα στις προπονήσεις, καθώς ορισμένοι παίκτες ταλαιπωρούνται από γρίπη και προπονήθηκαν άλλοτε λίγο και άλλοτε καθόλου. Έχουμε και το πρόβλημα με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, δεν ξέρουμε πώς θα είναι μέχρι την ώρα παιχνιδιού. Θα προσπαθήσουμε πάρα πολύ για τη νίκη να συνεχίσουμε την πορεία μας”.

Για το πρόβλημα στα αμυντικά ριμπάουντ που φάνηκε στο ματς με το Ρέθυμνο: “Σε μία φάση χάσαμε τρία ατομικά ριμπάουντ γιατί δεν πρόλαβαν να επανακάμψουν οι δικοί μας παίκτες. Έχει να κάνει με τον τρόπο που αμυνόμασταν. Γενιικότερα, πάντως, είναι ένα πρόβλημα που προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Σε παιχνίδια που είχαμε σ’ αυτό τον τομέα πήγαμε καλά, είχαμε θετικό πρόσημο στο αποτέλεσμα”.

Για τους καλούς σουτέρ του Ηλυσιακού: “Διαθέτει τον Μόρισον, τον Στόγκλιν και τον Γκάρισον, σουτέρ που πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα, καθώς και ο χατζής, που αν του δώσεις την ευκαιρία, μπορεί να σου κάνει πολύ μεγάλη ζημιά. Δεν πρέπει να τους δώσεις ελύθερα σουτ”.

Για τον Παπαδόπουλο: “Κάνει συνεχώς θεραπείες, προσπαθούμε να μην τον επιβαρύνουμε. Είναι μία κατάσταση που μέχρι το τέλος της περιόδου θα εξελίσσεται έτσι. Κάνει ένα πρόγραμμα με τους γιατρούς θέλουμε, αν μπορέσουμε να τον συντηρήσουμε γιατί αν κάνει μία επέμβαση τώρα θα λείψει όλη την περίοδο. Κι αυτό δεν θα είναι καλό για την ομάδα”.

Για την ήττα Πανιωνίου: “Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες ομάδες, αλλά εμείς. Εμείς δεν έχουμε στόχο συγκεκριμένο, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστική ομάδα στο γήπεδο, να μπαίνουν τα παιδιά και να βγάζουν την ενέργεια΄τους. Στην πορεία μπορούμε να δούμε άλλα θέματα αν έρθουν”.

Για τον Χρυσικόπουλο: “Είναι πάρα πολλά τα στοιχεία που πρέπει να προστεθούν στο παζλ του κάθε παίκτη. Δεν είναι ακόμη έτοιμος να απορροφήσει όλα όσα θέλουμε από αυτόν στο γήπεδο. Κάνει, όμως, μεγάλη προσπάθεια και αυτό είναι ευχάριστο. Αν μιλάμε για ένα παίκτη, κανονικά πρέπει να μιλάμε για όλους. Ο καθένας πρέπει να πληροί ορισμένα στοιχεία για να μπει στο γήπεδο. Το βασικό είναι οι δυνατότητες που του δίνει ο σωματότυπός του, να δυναμώσει. Αυτό απασχολεί όλο το τιμ, γι’ αυτό έχουν βγάλει προγράμματα. Όταν δυναμώσει πολύ, θα είναι πιο έτοιμος να κάνει όλα αυτά που θέλουμε.

Για την ενίσχυση της ομάδας: “Δεν κάνουμε σκέψη για τέτοιο πράγμα αυτή τη στιγμή. Μπορεί να το συζητήσουμε αργότερα. Θέλει μελέτη, να τα βάλεις κάτω και να δεις θετικά και αρνητικά. Ο Παπαδόπουλος, για παράδειγμα, είναι παίκτης που στηρίξαμε το παιχνίδι πάνω του κάτι που δεν το βρίσκεις και εύκολα. Δεν βρίσκεις εύκολα αυτό το στυλ παιχνιδιού, αν επιχειρήσεις να τον αντικαταστήσεις πρέπει να αλλάξεις τη μορφή του παιχνιδιού”.