Τον μυθικό τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το1992 στη Ναντ κόντρα στην Real θυμήθηκε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Ηταν ένα συγκλονιστικό ματς που έσπασε καρδιές και είχε όλα τα συναισθήματα, όπως ανέφερε και ο «Δικέφαλος» στα post που έκανε στις σελίδες του στα social media.

O ΠΑΟΚ ένιωσε την υπέρτατη χαρά όταν γύρισε το ματς και το έφερε στα ίσια. Την χαρά, όμως, διαδέχτηκε η πίκρα, καθώς ένα λάθος του Παναγιώτη Φασούλα έδωσε την ευκαιρία στον Brown της Real να «εκτελέσει» τον ΠΑΟΚ και να μην του επιτρέψει να κάνει το repeat (είχε πάρει την κούπα την προηγούμενη σεζόν απέναντι στην ΚΑΙ Zaragoza).

Ο ΠΑΟΚ ανέφερε στο σχετικό post:

Από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές στην ιστορία του μπασκετικού #PAOK είναι η φάση της σημερινής ημέρας. Όλα μας τα ασπρόμαυρα συναισθήματα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!

Εκεί που το πιστεύεις, είσαι σίγουρος ότι το Κύπελλο είναι δικό σου, χάνεται η γη κάτω από τα πόδια σου. Απογοήτευση, κλάμα, είσαι κάτω.

Επιβάλλεται όμως να σηκωθείς. Και θα σηκωθείς!

#PAOKfamily

Ο αγώνας

Το ματς έγινε στις 17/3/1992. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε το ματς σε 63-63 με ένα μυθικό τρίποντο του Bane Prelevic από τα 8 μέτρα!

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν φάουλ στον Simpson στα 6,8 δευτερόλεπτα. Ο παίκτης της Real αστόχησε. Ο Φασούλας πήρε το ριμπάουντ, αλλά έκανε το τραγικό λάθος. Η «αράχνη» έδωσε κατά λάθος πάσα στον Brown, ο οποίος έβαλε το καλάθι, έκανε το 65-63, άφησε τον ΠΑΟΚ στον τόπο και έδωσε την κούπα στους Μαδριλένους.

Το φύλλο αγώνα:

ΠΑΟΚ (Ivkovic): Μπουντούρης 3 (1τριπ., 5ασ.)), Prelevic 29 (6/10τριπ.), Barlow 5 (1), Παπαχρόνης 5, Σταυρόπουλος, Φασούλας 17 (11 ριμπάουντ), Φιλίππου 4

REAL (Luke): Antunez 2, Simpson 24 (4), Biriukov, Brown 18 (18ριμπ.), Llorente 6, Cargol 6, Romay 2, A. Martin 7.

 

ΤΟ POST THΣ ΚΑΕ ΠΑΟΚ

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ