Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος και οι Μαρκ Πέιν, Βαγγέλης Μαργαρίτης στην media day του ΠΑΟΚ αναφέρθηκαν στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Άνκαρα για την τρίτη αγωνιστική του Eurocup, ενώ ο έλληνας τεχνικός παραδέχτηκε για ακόμα μία φορά ότι αναζητάει έναν παίκτη για να κλείσει το ρόστερ.

“Είναι μία πολύ καλή ομάδα. Έχει δύο ήττες στο Γιούροκαπ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει καλούς παίκτες”, είπε αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και πρόσθεσε: “Παιχνίδι με παιχνίδι θα είναι καλύτεροι, όταν βρεθούν μεταξύ τους θα είναι διαφορετικοί. Εμείς πρέπει για 40 λεπτά να παίξουμε παραπάνω από τις δυνατότητές μας για να πάρουμε κάτι καλό στο τέλος του αγώνα. Εμείς κάθε παιχνίδι το βλέπουμε το ίδιο. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι πρωτάθλημα ή Ευρώπη, δεν σημαδεύουμε παιχνίδια, το ίδιο θα κάνουμε και αύριο. Δεν είναι μόνο οι ψηλοί τους καλοί και οι περιφερειακή τους είναι επικίνδυνοι. Για να παίξουν οι ψηλοί πρέπει και οι κοντοί να είναι καλοί άρα πρέπει να τα δούμε όλα”.

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται συνήθως καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο: “Δεν νομίζω ότι παρουσιάζεται διαφορετικός, απλώς αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε στην επίθεση, δεν είναι άλλη ομάδα, η διάθεση είναι η ίδια”.

Τέλος, για την αναζήτηση ψηλού σχολίασε: “Εμείς έναν παίκτη θέλουμε. Θέλουμε να είναι ψηλός, αν μας τύχει κάποιος παίκτης καλός σε άλλη θέση θα το δούμε”

“Προσηλωμένοι στο παιχνίδι μας”

“Είμαστε ενθουσιασμένοι, η Ανκαρα είναι πολύ σκληρή ομάδα, αν μπορέσουμε να μείνουμε προσηλωμένοι στην εκτέλεση του σχεδίου μας και προσέξουμε την άμυνά μας μπορούμε να κερδίσουμε” είπε αρχικά ο Μαρκ Πέιν και πρόσθεσε: “Είναι λίγος ο χρόνος προετοιμασίας, πρέπει να προσπαθείς να μείνεις συγκεντρωμένος, να προσπαθείς να μελετήσεις την αντίπαλη ομάδα και να μείνεις σε αυτά που θα σου πουν οι προπονητές”

Τόνισε ότι: “Δείχνουν πειθαρχημένοι, έχουν καλούς παίκτες και στην περιφέρεια και στο καλάθι. Δείχνουν υπομονή και δεν κάνουν λάθη, πρέπει να προφυλλάξουμε την ρακέτα μας και να τους σταματήσουμε το σουτ. Δεν μπορεί η κούραση να είναι δικαιολογία, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην προπόνηση, δεν πρέπει κανένας μας να έχει χαλαρές προπονήσεις”

Βαγγέλης Μαργαρίτης: “Θεωρώ ότι το κάθε παιχνίδι πρέπει να το κοιτάμε ξεχωριστά και να πηγαίνουμε για τη νίκη. Θέλουμε να δούμε την ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε αύριο και να πάμε για την νίκη. Τα ριμπάουντ είναι ένα στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε, να κάνουμε μπλοκ άουτ και να συνεχίσουμε στην επίθεση».

Για την αλλαγή εικόνας του ΠΑΟΚ από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο: «Στο ημίχρονο βλέπουμε τι κάνουμε λάθος και στο δεύτερο προσπαθούμε να διορθωθούμε. Τυχαίνει στο δεύτερο να είμαστε καλύτεροι κι έτσι κερδίζουμε τα ματς. Το σερί μας βοηθάει για τη συνέχεια. Ο αντίπαλος είναι δυνατός στην ρακέτα, έχουν έναν παίκτη 2.16 τον Κολούμποβιτς, ενώ είναι και ο Τάκερ που παίρνει κάποια αψυχολόγητα σουτ”.