Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατσίδης, έχει τονίσει εδώ και αρκετές μέρες ότι η διοίκηση του συλλόγου έχει δώσει ιδιαίτερο «βάρος» στην υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Κέβιν Λάνγκφορντ, ούσα πρόθυμη να τον περιμένει αρκετές μέρες. Η υπομονή της αυτή, μοιάζει να βρίσκεται κοντά στο να… επιβραβευθεί, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο διοικήσεων είναι σε αρκετά θετική πορεία και το ενδεχόμενο συμφωνίας μοιάζει όλο και πιο πιθανό. Είναι ουσιώδες, άλλωστε, για τον «Δικέφαλο του Βορρά», να συνεχίσει να έχει στις τάξεις του έναν εκ των πρωταγωνιστών του στην περσινή σεζόν και την πορεία μέχρι το Last-32 του Eurocup και την τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Ακόμη και σε αυτό το σενάριο, όμως, που ευνοεί τον ΠΑΟΚ στο να «κλειδώσει» πιο σύντομα το ρόστερ του, η ενίσχυση της φρόντ-λάιν του παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά θέματα. Στόχος της, είναι η απόκτηση ακόμη ενός παίκτης στη θέση «5», προκειμένου να καλύψει και το κενό του αποχωρήσαντος Τζούλιαν Βον. Το ενδιαφέρον για Γιώργο Μπόγρη και Δημήτρη Μαυροειδή φαίνεται να εγκαταλείφθηκε γρήγορα, με τον πρώτο να καταλήγει στην Μπιλμπάο και τον δεύτερο να βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την ΑΕΚ.

Αυτή την φορά, όμως, το θέμα της απόκτησης του ψηλού που θα πλαισιώσει τον Λάνγκφορντ, δεν επικεντρώνεται σε Έλληνα, αλλά μάλλον σε ξένο παίκτη. Όσο πιο γρήγορα λήξει το θέμα του Λάνγκφορντ, τόσο νωρίτερα θα ξεκινήσει και η αναζήτηση του εν λόγω «εκλεκτού» για τον Σούλη Μαρκόπουλο.