Με το σκορ να βρίσκεται στο 83-79 και να απομένουν στο χρονόμετρο 33,5′, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε ανατρέψει το εις βάρος του σκορ από την ΑΕΚ, ο Love μετά από κλέψιμο που έκανε, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και ο γκαρντ της ΑΕΚ, Daryl Macon Jr έκοψε την μπάλα αντικανονικά.

Οι διαιτητές της αναμέτρησης όμως όχι μόνο δεν μέτρησαν το καλάθι, δεν πήγαν καν στο instant replay για να ξαναδούν και να κρίνουν τη φάση, θεωρώντας πως δεν έχει υπάρξει καμία παράβαση. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο τεχνικός του “Δικέφαλου του Βορρά” ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του πως οι Θεσσαλονικείς δεν θα κάνουν ένσταση.

Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας προπονητής ανέφερε πως η ομάδα του άλλαξε τελείως την εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, καθώς στο πρώτο δεν παρουσιάστηκε τόσο σκληρή.

Δείτε τις δηλώσεις του Άρη Λυκογιάννη:

«Καλή συνέχεια στην ΑΕΚ στα ημιτελικά. Το ματς είχε δύο όψεις. Η πρώτη, στο πρώτο ημίχρονο, ήταν με την ομάδα μας να χάνει νωρις το μυαλό της. Ο λόγος ήταν αγωνιστικός, αφού η ΑΕΚ ήταν πιο σκληρή. Εκτελεστικά είμασταν κακοί, παίξαμε εγωιστικά, θελήσαμε να γίνουμε ήρωες. Γίναμε λάιτ, αλλά δεν είχαμε και ισάξια αντιμετωπίση από τους διαιτητές, τους δύο από τους τρεις.

Στα αποδυτήρια είπαμε να μην είναι αυτή η τελευταία εικόνα μας. Συνδεθήκαμε με το καλάθι επειδή κυκλοφορήσαμε την μπάλα. Η ΑΕΚ… κοιμήθηκε λόγω της διαφοράς.
Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, υπήρξε μια φάση, όπως την είδα μετά, δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία αν είναι κανονικό το κόψιμο.

Οι διαιτητές δεν πήγανε καν στο instant replay. Ο Κορομηλάς μου είπε ότι είναι σίγουρος και δεν χρειαζεται να το δει. Για ποιο λόγο υπάρχει τότε;

Είμαστε στα προημιτελικά. Δεν θα κάνουμε ένσταση. Μολονότι η φάση είναι ξεκάθαρη.
Το αμοιρο μπάσκετ δεν χρειάζεται άλλο κοπάνημα, βρισκόμαστε στον πάτο του βαρελιού και ακόμα βαράμε.
Αν υπάρχουν πόροι για να το κάνουμε σωστά, προσωπική μου επιθυμία είναι να παίξουμε στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν».