Στον ραδιοφωνικό σταθμό “Sport103fm” μίλησε σήμερα ο Κώστας Χαραλαμπίδης, μία μέρα μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού. Ο πολύπειρος γκαρντ αναφέρθηκε στην “καυτή” ατμόσφαιρα της Πυλαίας, τον Σούλη Μαρκόπουλο, αλλά και τα πολλά προβλήματα τραυματισμού που ταλανίζουν τον “Δικέφαλο”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι με τους “ερυθρόλευκους”: “Ήταν μία ευτυχής συγκυρία, καμιά φορά τα γούρια, αλλά αυτά είναι περισσότερο δημοσιογραφικά. Η παρουσία του κόσμου ήταν το εκπληκτικό και μας βοήθησε τα μέγιστα για να κοιτάξουμε στα ίσα τον Ολυμπιακό. Όταν δημιουργείς μία τέτοια έδρα είναι δεδομένο ότι θα βοηθηθείς. Ίσως ο κόσμος θέλει να δει κάτι για να έρθει. Καμιά φορά σκέφτομαι τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να έρθει ο κόσμος. Το πρόγραμμα των αγώνων είναι γνωστό, έχουμε πάψει να παρακαλάμε, με την εικόνα νομίζω πως αξίζουμε μίας προσοχής”.Μάγ

Για την ευστοχία του στις βολές: “Είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού που το έχω και δεν ένιωσα κανένα βάρος. Την ευστοχία την έχω κερδίσει με τον χρόνο, την δουλειά και την προσπάθεια”.

Για τον Σούλη Μαρκόπουλο: “Είδα την φωτογραφία, έκανε ο προπονητής μία κίνηση εκφράζοντας όλη την ομάδα. Όλοι ήμασταν ακριβώς έτσι, βγήκε ασυναίσθητα γιατί ήταν πολύ μεγάλη νίκη. Συγχαρητήρια και στον φωτογράφο γιατί ο Σούλης δεν σφίγγει συχνά τις γροθιές”

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ κατά την διάρκεια της εβδομάδας: “Η εβδομάδα που πέρασε ήταν δύσκολη, κάθε μέρα χάναμε κι έναν παίκτη. Το έχουμε ξαναπεί, συνήθως τέτοιες καταστάσεις συσπειρώνουν την ομάδα και την κάνουν πιο δυνατή. Ο ΠΑΟΚ έχει την ομάδα παρά το ότι δεν έχει βάθος στο ρόστερ για να καλύψει κάποια κενά. Δεν ξέρω αν είναι κοινότοπο, αλλά προϋπόθεση είναι να παίζεις με πάθος και ψυχή.

Έπαιξε ρόλο πως προσεγγίσαμε το παιχνίδι, το σημαντικό είναι πως δεν έχασε ο Ολυμπιακός, κερδίσαμε εμείς. Μάγκες θα είμαστε στο τέλος, δεν παύει με τον Ολυμπιακό να ήταν μόνο μία νίκη. Θέλουμε να πηγαίνουμε βήμα βήμα, πριν τα ματς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό μας ρωτούσαν αν ξεκινήσει ένα σερί μετά από αυτούς τους αγώνες. Αλλά και μέσα στον Παναθηναϊκό ήμασταν ανταγωνιστικοί, δεν έχω μιλήσει ποτέ για διαιτησία, δει θα το κάνω ούτε τώρα”.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: “Η ψαλίδα δεν κλείνει μέσα σε μία βραδιά, είναι μία διαρκής προσπάθεια, δεν μπορούμε να πούμε ότι φτάσαμε στο επίπεδο Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά αποδείχτηκε ότι με την προσήλωση μπορούν να έρθουν τα αποτελέσματα. Πριν το παιχνίδι όποιος είδε πως συμπεριφερθήκαμε σαν ομάδα θα κατάλαβε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να χάσουμε. Αυτό έχει να κάνει με την ομοιογένεια, με το πάθος, με την δύναμη που μας δίνει ο κόσμος, είναι πολλοί παράγοντες”

Για το κατά πόσο ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι αδικημένος: “Για τον κόουτς δεν μπορώ να πω πολλά, είμαι μικρός και λίγος για να μιλήσω γι’ αυτόν. Όπου έχει βρεθεί έχει παρουσιάσει έργο, μπορεί να μην ήταν στο χέρι του για το κάτι παραπάνω. Εκτός από τα αγωνιστικά πλάνα που έχουμε, ο συγκεκριμένος προπονητής έχει καλές σχέσεις με τους παίκτες, τους κερδίζει”.