Ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός πως πάλεψε στο σημερινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, δεν τα κατάφερε εν τέλει να φύγει και με το “διπλό”, καθώς η Ένωση τον υποχρέωσε σε ακόμια μια ήττα με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 85-84.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο τεχνικός του “Δικέφαλου του Βορρά”, Κώστας Μέξας αναφέρθηκε και στις διαιτητικές αποφάσεις, που σύμφωνα με εκείνον ήταν λανθασμένες και μάλιστα έκριναν και το τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού.

Δείτε τι δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Κώστας Μέξας:

«Νομίζω παρακολουθήσαμε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι, με εναλλαγές συναισθημάτων, με δύο ομάδες που έπαιξαν καλά. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, οι επιθέσεις ήταν σε πολύ καλό επίπεδο, στο δεύτερο προσαρμόστηκαν καλύτερα στο αμυντικό κομμάτι. Ήταν ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, κρίθηκε στα δύο μεγάλα σουτ του Ματσιούλις, ειδικά εκείνο στο τρανζίσιον, ήταν πραγματικά πολύ μεγάλο και θέλει καρδιά για να το πάρεις.

Νιώθουμε λίγο αδικημένοι, με τις δύο τελευταίες φάσεις, με το τρίποντο του Λοβ, που θεωρούμε ότι ο Ζήσης είχε επαφή μαζί του. Θεωρούμε ότι μπορούσε να δοθεί φάουλ και να έχουμε περιθώριο να πάμε τα ματς στην παράταση. Οπως και στο τελείωμα, στα δευτερόλεπτα που κάναμε το φάουλ στον Ματσιούλις, που δεν πήγαν καν να δουν το instant replay,  όπως πολύ σωστά έκαναν, στο επιθετικό ριμπάουντ. Εβγαλε τη μπάλα ο Γκρίφιν; Την έβγαλε ο Γκρίφιν. Ας έβλεπαν πόσος χρόνος απέμενε… Αν έμεναν 1,3 ή 1,5 δευτερόλεπτο. Έχουν γίνει πράγματα και θαύματα στο μπάσκετ σε 1,5 δευτερόλεπτο.

Από εκεί και πέρα, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να παρουσιάσουμε την εικόνα που έχουμε στα τελευταία τρία ματς, που νομίζω είναι προς τη θετική κατεύθυνση και να αρχίζουμε και να κερδίζουμε. Αρχίζοντας να βρίσκουμε και μια ροή στα παιχνίδια μας να βρούμε κι εμείς λίγο καλύτερο ρυθμό για να βγάζουμε πιο ξεκάθαρα και ασφαλή συμπεράσματα.Καλή συνέχεια στην ΑΕΚ και στον κόουτς Παπαθεοδώρου. Έχει βάλει το στίγμα του στην ομάδα την τελευταία διετία και αν θα μείνουν υγιείς, πιστεύω ότι θα διεκδικήσουν αρκετά πράγματα».

Για την απόφαση του Καρακατσούνη στο άουτ του Griffin και την κατοχή του ΠΑΟΚ δήλωσε:

«Έκαναν λάθος. Μας εξήγησαν ότι ο δικός μας έβγαλε τη μπάλα, αλλά έδειξαν λάθος. Αυτά συμβαίνουν… Από τη στιγμή που πήγαν στο instant replay δεν έχω δικαίωμα να κάνω κάτι. Είδε όλη η Ελλάδα τι έγινε, είναι δική τους απόφαση. Όταν πάει το ματς σε τόσο μικρές λεπτομέρειες, ψάχνεις και σου φταίει και το παραμικρό. Είναι λογικό. Αν κερδίζαμε εμείς μπορεί να έψαχνε η ΑΕΚ, μία-δύο φάσεις που μπορεί να ήταν υπέρ μας. Αυτά είναι λογικά όταν πάει εκεί το ματς, αυτό που ζητάμε εμείς είναι μια πιο δίκαιη αντιμετώπιση. Δε μπορεί να μην πηγαίνει ο κ. Καρακατσούνης να κοιτάει τη φάση στο replay, αν ήταν 1,8 δευτερόλεπτα ακόμα. Μου είπε ότι ήταν πολύ σίγουρος… Δε μπορώ να πω κάτι εγώ. Τον σέβομαι κι εκτιμάω απεριόριστα, λάθη μπορεί να κάνουμε όλοι».

Για τη φάση στο τέλος με το τρίποντο του Love και το πιθανό φάουλ του Ζήση είπε:

«Δεν έχω δει replay. H αίσθηση η δική μου, την ώρα του αγωνα, επειδή είχα καλή γωνία, φαίνεται ότι ο Ζήσης έχει μία επαφή. Από τη στιγμή που έχει επαφή, είναι φάουλ! Το ότι μπήκε το τρίποντο, τι να κάνουμε αν ήταν τρίποντο και φάουλ; Αυτή είναι η αίσθηση μου και γι’ αυτό διαμαρτυρηθήκαμε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε, απλά ζητάμε λίγο πιο δίκαιη μεταχείριση σε κάποια βασικά πράγματα».