Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης θα κάνει το ντεμπούτο του στο Basketball Champions League στην αυριανή (21/12, 21:00) αναμέτρηση με τη Βαρέζε και μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε τόσο στην κατάστασή του, όσο και στα “κλειδιά” της νίκης κόντρα στους Ιταλούς.

«Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς, ειδικά από την στιγμή που είναι στην έδρα μας. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς η Βαρέζε είναι μια επικίνδυνη ομάδα που είναι πολύ καλή στο transition. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, προκειμένου να το κερδίσουμε».

Όσον αφορά την επιστροφή του, αλλά και τη φυσική του κατάσταση, είπε: «Είναι το πρώτο μου ευρωπαϊκό παιχνίδι, ενώ και στο πρωτάθλημα δεν είχα μεγάλη συμμετοχή. Μπορεί να έχω αφήσει πίσω μου το θέμα του τραυματισμού μου, αλλά δεν είμαι ακόμα στο 100% από πλευράς φυσικής κατάστασης. Έχω δουλέψει εδώ και μια εβδομάδα και δουλεύω σκληρά προκειμένου να είμαι έτοιμος και να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο».

Τέλος, για τα παιχνίδια που έχει χάσει η ομάδα στο φινάλε, ανέφερε: «Έχουμε χάσει πολλά παιχνίδια με αυτόν τον τρόπο. Δεν ξέρω αν είναι η απειρία ή η κούραση που έχει η ομάδα από τα συνεχόμενα ταξίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και τους τραυματισμούς. Όλα αυτά μαζί, μας έχουν φέρουν σε αυτό το σημείο. Επίσης, θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση στο τέλος και να αποφεύγουμε τα λάθη».