Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την πρόκριση στο Last 32 του Eurocup, επικρατώντας επί της Λιέτουβος Ρίτας με 81-88, με τον Σούλη Μαρκόπουλο να στέκεται στην αντίδραση των παικτών του στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο προπονητής του “Δικέφαλου του Βορρά” έκανε λόγο για καλές άμυνες και μεγάλα σουτ, ενώ τόνισε ότι η παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη έχει αλλάξει τη “φυσιογνωμία” της ομάδας του.
 
Aναλυτικά όσα είπε ο Σούλης Μαρκόπουλος στo συνδρομητικό κανάλι:
 
Για τη νίκη επί της Λιέτουβος Ρίτας: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, η Λιέτουβος έχει καλούς παίκτες και δεν είχαν άγχος για το αποτέλεσμα. Εμείς πολλές φορές αυτό το «πρέπει» το πληρώσαμε ως τα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου. Αντέδρασαν οι παίκτες πολύ δυνατά, πολύ καλά, έβγαλαν δυνατές άμυνες, έβαλαν μεγάλα καλάθια και ήρθε φυσιολογικά η νίκη στο τέλος του αγώνα».
 
Για όσους λένε ότι είναι δύσκολο για τον ΠΑΟΚ να έχει δύο παιχνίδια την εβδομάδα: «Πιστεύω ότι τα παιδιά ήθελαν πάρα πολύ αυτή τη νίκη. Θέλαμε να συνεχίσουμε στο θεσμό. Αυτό τους δυνάμωσε πολύ περισσότερο για να παλέψουν ως το τέλος. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, φάνηκε ότι ο αντίπαλος έχει αδυναμίες, εμείς κάναμε ορισμένα λάθη στην άμυνα μας στο πρώτο ημίχρονο αλλά και στο δεύτερο μέχρι ένα σημείο, αλλά στο τέλος η άμυνας μας έσφιξε πολύ περισσότερο και βάλαμε κάποια εύκολα αλλά και κάποια μεγάλα καλάθια».
 
Για το αν βοηθάνε τα συνεχόμενα παιχνίδια να μένουν πίσω αποτελέσματα όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό: «Έχουμε αδυναμίες σαν ομάδα για τους δύο θεσμούς γιατί δεν έχουμε πολλούς παίκτες όπως θα τους θέλαμε. Η Ευρώπη όμως δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις από ψυχολογικής άποψης… Έτσι όπως χάσαμε από τον Παναθηναϊκό, αν δεν είχαμε το ευρωπαϊκό παιχνίδι, θα είχαμε μια εβδομάδα για το επόμενο. Αλλά έτσι όπως παίξαμε σήμερα, το αφήσαμε πίσω και πήραμε τη νίκη».
 
Για την εικόνα του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στον ΠΑΟΚ: «Πιστεύω ότι ο «Σόφο» το χαίρεται αυτό που κάνει. Έχει μεγάλες δυνατότητες, πάνω από όλα είναι ήρεμος στο παιχνίδι. Εμείς θέλουμε να τον εκμεταλλευτούμε ακόμα περισσότερο, έχουμε ορισμένες αδυναμίες, θέλουμε να βελτιώσουμε την ταχύτητα που τον τροφοδοτούμε. Από τη μέρα που ήρθε η ομάδα μας έχει αλλάξει. Είχα πει ότι θα έχουμε ένα χρονικό διάστημα που θα χρειαστούμε. Σήμερα δίνει πολλά περισσότερα σε άμυνα κα επίθεση, γιατί αναγκάζουμε τις αντίπαλες ομάδες να σκεφτούν πως θα μας αντιμετωπίσουν σε δύο στυλ παιχνιδιού, από όταν δεν είχαμε έναν ικανό παίκτη στην επίθεση».