O ΠΑΟΚ αναχώρησε για το Βίλνιους της Λιθουανίας ενόψει της αυριανής(16/12, 19.00) αναμέτρησης του με τη Λιέτουβος Ρίτας για την 10η αγωνιστική του Eurocup.

O ΠΑΟΚ χρειάζεται μόνο τη νίκη, έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει στην επομενη φάση της διοργάνωσης και ο προπονητής του, Σούλης Μαρκόπουλος, σε δηλώσεις του για τον αυριανό(16/12) αγώνα τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να ξεχάσει γρήγορα το χθεσινό(15/12) παιχνίδι του πρωταθλήματος και να εμφανιστεί απόλυτα συγκεντρωμένη, προκειμένου να πετύχει το στόχο της.

Aναλυτικά όσα δήλωσε:

“Φτάσαμε στο τέλος της κανονικής περιόδου του Eurocup και προκειμένου να συνεχίσουμε στη διοργάνωση θα πρέπει να νικήσουμε την Λιέτουβος Ρίτας. Μπορεί η αντίπαλός μας να μην έχει ελπίδες πρόκρισης, αλλά παίζει στην έδρα της, είναι μία καλή ομάδα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πιστεύουμε πως έχουμε εύκολο έργο. Αντίθετα, έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και γι’ αυτό θα πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε στο τελευταίο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος και να είμαστε συγκεντρωμένοι απόλυτα, για να πετύχουμε το στόχο μας”.

Από πλευράς παικτών, ο Γιώργος Δέδας συμπλήρωσε: “Θέλουμε να είμαστε αυτοί που θα καθορίσουμε τη μοίρα μας. Μπορεί η Λιέτουβος Ρίτας να έχει αποκλειστεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πιστεύουμε πως θα έχει μία χαλαρή προσέγγιση στο ματς. Νομίζω πως θα παίξουν όπως πάντα, είναι μία καλή ομάδα, η οποία παίζει με μεγάλη ενέργεια στην έδρα της. Είναι μία λιθουανική ομάδα με μεγάλη ιστορία και μπασκετική κουλτούρα, γι’ αυτό θα πρέπει να ελέγξουμε την ψυχολογία της. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί έχουμε μία πολύ έμπειρη ομάδα. Στην ουσία έχουμε κάνει μόλις μία προπόνηση για το πιο κρίσιμο φετινό παιχνίδι στο Eurocup, αλλά πιστεύω πως θα είμαστε εντάξει”.