O ΠΑΟΚ θα αναμετρηθεί τη Δευτέρα(28/12, 18.30) με τον Φάρο Κερατσινίου στο “Π. Νικολαΐδης” στα πλαίσια της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, ο προπονητής του “Δικεφάλου του Βορρά”, Σούλης Μαρκόπουλος,  τόνισε πως το κίνητρο της ομάδας του για να φτάσει στον τελικό είναι πολύ μεγάλο, ενώ παράλληλα επισήμανε πως ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να δείξει υπομονή και να επιβάλει το δικό του ρυθμό στο παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“O Φάρος είναι πολύ καλή ομάδα με παίκτες που θα μπορούσαν να παίζουν στην Α1, έχουν την εμπειρία και τις ικανότητες, όπως επίσης τον ενθουσιασμό και την επιθυμία για τη διάκριση. Είναι σημαντικό να έχουμε τον έλεγχο στα ριμπάουντ, να περιφρουρήσουμε το καλάθι μας, να έχουμε υπομονή και να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό στο παιχνίδι. Είναι πολύ μεγάλο το κίνητρο που έχουμε για να φθάσουμε στον τελικό, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει τόσα πολλά χρόνια να φθάσει έως το τέλος στο θεσμό, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με τα λόγια δεν γίνεται τίποτα. Θέλει δουλειά και συγκέντρωση. Νομίζω ότι η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση, όσο περνά ο καιρός βελτιωνόμαστε περισσότερο και πρέπει βεβαίως να το δείξουμε αυτό και στο γήπεδο”.

Από πλευράς παικτών, ο Γιώργος Δέδας πρόσθεσε: “Είμαστε στον ημιτελικό του Κυπέλλου και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό και να κάνουμε το πρώτο βήμα για κάτι που λείπει πάρα πολλά χρόνια από τον ΠΑΟΚ. Ξέουμε ότι μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι, ο Φάρος μπορεί να αγωνίζεται στην Α2, αλλά είναι ομάδα επιπέδου Α1, με παίκτες έμπειρους και πολύ ικανούς. Ο αντίπαλός μας είναι αήττητος και αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα παιχνίδι που χρειάζεται προσοχή. Ξέρουμε ότι θα μπούμε στο παιχνίδι σαν φαβορί, αλλά πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο. Είμαστε σε καλή κατάσταση σαν ομάδα, σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και πολύ περισσότερο μια ομάδα που είναι αήττητη, αλλά να μην ξεχνάμε ότι κι εμείς έχουμε δέκα νίκες στα τελευταία δεκατρία παιχνίδια μας. Είμαστε αισιόδοξοι, ξέρουμε πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι και με την απαραίτητη συγκέντρωση μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση”.