Στις νίκες θέλει να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ αύριο κόντρα στο Περιστέρι. Οι ασπρόμαυροι δε θα έχουν για ακόμη ένα παιχνίδι στη διάθεσή τους τον Κώστα Χαραλαμπίδη, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι. Ο κόουτς του ΠΑΟΚ μίλησε επίσης για το αυριανό παιχνίδι, πιθανή ενίσχυση της ομάδας του και άλλα θέματα.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αρχικά τόνισε: “Όπως έχω πει και την άλλη φορά, όλα τα παιχνίδια είναι περίεργα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Το Περιστέρι φαίνεται ότι είναι πολύ αγωνιστική ομάδα και δεν παρατάει κανένα παιχνίδι. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά. Στηρίζεται πολύ στην οργάνωση, θέλει να επιβάλλει το ρυθμό του, αλλά σίγουρα προσπαθεί  να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του αντιπάλου μέσω αυτού του ρυθμού. Η άμυνα τους είναι σφριγηλή και προσπαθούν να βγάλουν εκτός φιλοσοφίας την αντίπαλη ομάδα. Χρειάζεται προσοχή και προσπάθεια σε μεγάλη διάρκεια, ώστε να μην αφήσουμε το Περιστέρι να κάνει το παιχνίδι του. Πρέπει να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Έχουμε απουσίες και ελπίζω ότι οι υπόλοιποι παίκτες θα μπορέσουν να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν”.

Όσο για τη δυναμική της αντιπάλου ομάδας δήλωσε: “Δε μπορείς να προβλέψεις. Ανάλογα με την ημέρα. Ο Θορν για παράδειγμα ήταν καλός την προηγούμενη αγωνιστική. Πρέπει να βγάλουμε τους άξονες στους οποίους στηρίζεται το Περιστέρι. Είναι μια ομάδα που παλεύει από την αρχή ως το τέλος”.

Για την καλή κατάσταση του Παπαδόπουλου είπε: “Μακάρι να είναι σε ανάλογη κατάσταση και στη συνέχεια. Οι παίκτες πιστεύουν γενικά ότι είναι ικανοί  και θέλουν να πάρουν την νίκη  κόντρα στο Περιστέρι”.

Όσο για τη διαφορά στην άμυνα σε σχέση με τον Ίκαρο και τον ΚΑΟΔ τόνισε: “Κάναμε πολλά λάθη σε σχέση με τον Ίκαρο Καλλιθέας κόντρα στο ΚΑΟΔ. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες σε επίπεδο Α1 και νομίζω ότι θέλουν χρόνο τα παιδιά. Οι παίκτες που αγωνίζονται στην Α1, έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και πολλοί  από τους νέους παίκτες  αυτά τα στοιχεία της Α1 τα αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά”.

Όσο για την προηγούμενη αναμέτρηση είπε: “Στον αγώνα με τον ΚΑΟΔ κάναμε λάθη τα οποία δε θέλαμε να γίνουν. Θέλουν χρόνο  πολλά από τα πράγματα που δουλεύουμε και το αμυντικό ριμπάουντ θέλουμε να το διορθώσουμε. Αν δεν έχει συνηθίσει να παίρνει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, πρέπει να βάλει και το εγκεφαλικό κομμάτι του αμυντικού ριμπάουντ. Δεν είναι όλα σωματικά. Κάνουμε πολλές ασκήσεις για το αμυντικό ριμπάουντ και βλέπουμε μέσα από τις ασκήσεις ότι ο παίκτης δεν έχει πολλές φορές την ίδια αντίδραση”.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε  και  στα δύο ημίχρονα του ΠΑΟΚ στη Δράμα λέγοντας: “Όταν έπαιζε καλά ο Παπαδόπουλος στο πρώτο ημίχρονο, τα καλάθια ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, όπως και ότι είχε ένα πλούσιο και παραγωγικό ρεπερτόριο. Η εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΚΑΟΔ δεν ήταν καλή. Κάναμε πολλά λάθη και τουλάχιστον τρεις φορές δώσαμε τη μπάλα. Δεν ξέρω αν θα είναι ο Χαριτόπουλος είναι έτοιμος ενώ κι ο Χαραλαμπίδης είναι μεγάλη απώλεια, αφού είναι δημιουργικός. Είναι μία απώλεια για μας και πρέπει οι υπόλοιποι παίκτες να τη καλύψουν. Η πιθανή αλλαγή του Χαραλαμπίδη δεν θα κριθεί μόνο από αγωνιστικ΄, αλλά κι από οικονομικά κριτήρια”.

Όσο για τις απουσίες τόνισε: “Δεν υπάρχουν κόλπα στο μπάσκετ. Εσείς πιστεύετε ότι δε θέλουμε να βάλουμε έναν έφηβο ή νέο παίκτη; Δε μπορεί να ακολουθήσει ακόμα κάποιος νέος τις ταχύτητες της Α1. Δε θα ήθελα να συζητήσω κάτι παραπάνω. Σε 2 μήνες όλοι οι νέοι παίκτες, θα είναι πιο έτοιμοι να μας βοηθήσουν. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια ακόμα και στις προπονήσεις”. 

Για τον τραυματισμό του Χαριτόπουλου είπε: “Δεν ξέρω ακόμη αν ο Χαριτόπουλος είναι έτοιμος να παίξει. Ο Χαραλαμπίδης που είναι παίκτης δημιουργικός και ξέρει να ξεκολλάει την ομάδα είναι απώλεια και πρέπει οι άλλοι παίκτες να τον καλύψουν. Εμείς θα δούμε από εβδομαδα τι θα κάνει ο Χαραλαμπίδης. Το θέμα της ενίσχυσης είναι οικονομικής φύσεως”.

Για τον Νίκο Παππά είπε. “Είχαμε μιλήσει με τον Παππά, αλλά ο παίκτης έπρεπε να λύσει τις διαφορές του με την Μπιλμπάο. Όταν λύθηκε η διαφορά με τον ισπανικό σύλλογο, ο παίκτης και ο εκπρόσωπός του τόνισε ότι θέλει να παίξει σε ευρωπαϊκό σύλλογο“.

Όσο για τον Κις και τους λοιπούς πιθανούς αντικαταστάτες του Χαραλαμπίδη είπε: “Οι μάνατζερ μας βομβαρδίζουν με παίκτες. Υπάρχουν προτάσεις και στο μυαλό κάποιες περιπτώσεις. Για τον Κις, δε θέλω να πω κάτι. Δεν πρόκειται να μιλήσω για παίκτες. Όλοι είναι καλοί , αλλά όταν υπάρχουν άλλοι παίκτες στην ομάδα πρέπει να τους σεβόμαστε. Εγώ θα ήθελα έναν περιφερειακό κοντό παίκτη κι όχι ένα τριάρι“.