Ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για τον αυριανό (21/01) αγώνα του ΠΑΟΚ με την Κίμκι για το Eurocup, δίνοντας έμφαση στην αμυντική συμπεριφορά που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ.

Οι δηλώσεις του coach του ΠΑΟΚ:

“Η Κίμκι διαθέτει παίκτες Ευρωλίγκα και στην περιφέρεια και κάτω από το καλάθι. Συγκρίνεται μόνο με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, είναι στην 1η θέση  στην Βαλτική Λίγκα και έχει όλα τα εχέγγυα για να διεκδικήσει και να πάρει το τρόπαιο. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί μέσα στο γήπεδο, να μην τους δώσουμε γήπεδο και να τους κρατήσουμε μακριά από το καλάθι”.

Για το ότι μετά τη νίκη επί της Καντού οι προσδοκίες μεγάλωσαν: “Ο κόσμος θέλει πάντα νίκες για τον ΠΑΟΚ. Κι εμείς αυτό θέλουμε και θα προσπαθήσουμε για να το πετύχουμε”.

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ  δεν έχει καλή παράδοση με τις ρωσικές ομάδες: “Δεν είναι απωθημένο να πετύχουμε μία νίκη. Απλώς προσπαθείς πολλές φορές να κάνεις πράγματα, αλλά δεν σου βγαίνουν γιατί η αντίπαλη ομάδα είναι καλή. Εμείς θέλουμε να είμαστε δυνατοί και να μπορέσουμε να προσπεράσουμε τις δυσκολίες που θα μας βάλει ο αντίπαλος. Ολες οι ομάδες έχουν καλές μέρες. Η Κιμκι έχει αδυναμίες, αλλά καλύπτονται από την ποιότητα των υπολόιπων παικτών. Σαφώς, όμως, και πρέπει να βρούμε τον τρόπο για να χτυπήσουμε τις αδυναμίες της”.

Για τα πλεονεκτήματα της Κίμκι: “Σε αναγκάζουν να πας σε πολλά λάθη, ιδίως μέσα στην ρακέτα. Εχουν πολλά στοιχεία των κορυφαίων ομάδων. Εάν δεν παίξουμε καλή άμυνα το πρόβλημα θα είναι μεγάλο”.

Ο J.R. Bremer από την πλευρά του επεσήμανε: “Είναι μεγάλο παιχνίδι, αν το κερδίσουμε βάζουμε υποψηφιότητα για την πρώτη θέση του ομίλου, αλλά το βασικότερο, για την πρόκριση. Ο αντίπαλος έχει πολύ καλό ρόστερ, αλλά και το δικό μας ρόστερ είναι ποιοτικό, θα δούμε αύριο”.

Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι έτοιμος να ευστοχήσει στο τελευταίο σουτ και ο ΠΑΟΚ να πάρει τη νίκη, όπως συμβαίνει σε όλα τα τελευταία παιχνίδια του Δικεφάλου, είπε: “Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσει σε αυτό το σημείο το ματς, πάντως αν φτάσει είμαι έτοιμος να κάνω το σουτ”.

Τέλος αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της ρωσικής ομάδας: “Βασίζονται πολύ στο τρανζίσιον γκέιμ, οι γκαρντ τους δημιουργούν καταστάσεις για τους υπόλοιπους παίκτες, για να βρεθούν όλοι ελεύθεροι. Αν τους κόψουμε το ελεύθερο γήπεδο θα είναι καλό”.