Ο ΠΑΟΚ με νίκη του απέναντι στη Βέντσπιλς, αύριο βράδυ στην “Πυλαία”, εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Eurocup. Αν μη τι άλλο, θέλει να ξεκαθαρίσει από τώρα την κατάσταση, με τον Σούλη Μαρκόπουλου να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην κρισιμότητα του αγώνα, ενώ πιστεύει πως οι Λετονοί δεν έχουν μεγάλη διαφορά, σε σχέση με ό, τι αντιμετώπισαν οι Θεσσαλονικείς στον πρώτο γύρο. Παράλληλα, μίλησε και για το νέο απόκτημα του “Δικεφάλου του Βορρά”, τον Τζέι Αρ Μπρέμερ.

Αναλυτικότερα, ο Έλληνας κόουτς δήλωσε:

«Κάθε παιχνίδι έχει διαφορετικό πρόσωπο, δεν μπορώ να πω ότι είναι τελικός, αλλά οπωσδήποτε είναι κρίσιμο για εμάς. Θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που παρουσιάστηκε ανταγωνιστική σε όλα τα ματς. Παρουσιάζονται σε σχέση με τότε με περισσότερες επιθετικές επιλογές, αλλά, περίπου, τα περισσότερα στοιχεία είναι ίδια».

«Για τον Μπρέμερ δε θα ήθελα να κάνω σχόλιο στην παρούσα στιγμή. Φαίνεται ότι ξέρει καλά τα μυστικά της θέσης, μπορεί να οργανώσει καλά το παιχνίδι. Θα δούμε πώς είναι οι φυσικές του δυνάμεις μέσα από τις προπονήσεις».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός γκαρντ επεσήμανε τα εξής:

«Όλα είναι ίδια με την προηγούμενη φορά που ήρθα, η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα πρέπει να πάρουμε το αποτέλεσμα για να προκριθούμε. Κατά τα άλλα ο τρόπος που ήρθα στον ΠΑΟΚ πάνω κάτω είναι ο ίδιος», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως «η δουλειά μου είναι να ηγηθώ, φέρνοντας ηρεμία. Αύριο θα υπάρξουν στιγμές που θα είμαστε πάνω και άλλες που θα είμαστε κάτω. Δεν χρειάζεται να ενθουσιαστούμε, ούτε να απογοητευτούμε. Εγώ θέλω να είμαι συγκεντρωμένος, ότι μου ζητηθεί θα το κάνω».

«Ο προπονητής μου μού ζήτησε να είμαι ο εαυτός μου, ξέρει το στυλ παιχνιδιού μου και μου είπε να είμαι όσο πιο επιθετικός γίνεται. Να μην είμαι παθητικός, να κάνω αυτό που μπορώ να κάνω».

«Το στυλ της Βέντσπιλς είναι πολύ επιθετικό, είναι καλή σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να περιορίσουμε την μπάλα και τον Τσάτμαν και να μην κάνουμε πολλά λάθη. Έτσι, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Με τον Τσάτμαν έχω παίξει πολλές φορές αντίπαλος, είναι πρώτος σκόρερ του Eurocup και ηγέτης της Βέντσπιλς. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω».