Ο Σούλης Μαρκόπουλος έκανε δηλώσεις για τον αγώνα με τη Βιλερμπάν (8/11, 19:00) και μίλησε για την ποιότητα των Γάλλων, την άμυνα που πρέπει να παίξει ο ΠΑΟΚ και την ιστορία των δύο ομάδων.

Αναλυτικά τι είπε:

Αρχικά είπε: “Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, ειδικά κόντρα σε καλές ομάδες, με δυνατό ρόστερ. Η Βιλερμπάν τρέχει στο γήπεδο, έχει ενέργεια και ανοίγει τους χώρους, βάζοντας με πολλούς τρόπους καλάθια. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να κλείσουμε τους χώρους και να μην τους δώσουμε γήπεδο. Δεν άρχισε καλά στις υποχρεώσεις της, έχει όμως μια προσθήκη που της έχει αλλάξει τη μορφή του παιχνιδιού.Ο Νέλσον είναι ένας παίκτης με εμπειρία στην Ευρωλίγκα, που τους ανεβάζει επίπεδο. Έχουμε καλή ψυχολογία από τα τελευταία θετικά αποτελέσματά μας, αλλά πέρα από αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ μέσα στο γήπεδο. Κάθε αγώνας για εμάς που έχουμε μια νέα ομάδα είναι κάτι καινούριο, νέες καταστάσεις που θα πρέπει να βρούμε τρόπο να τις αντιμετωπίσουμε”.

Για την ιστορία των Γάλλων είπε: “Η ιστορία ήταν καλή κάποτε και ο ΠΑΟΚ ήταν διαφορετικός παλιότερα, όπως και άλλες ελληνικές ομάδες. Σήμερα οι καταστάσεις είναι διαφορετικές, δεν είναι η Βιλερμπάν από το παρελθόν, αλλά πάντα παραμένει ένα ιστορικό όνομα. Για τους παλιούς φιλάθλους είναι ελκυστικό παιχνίδι το αυριανό (08/11), για να έρθουν να το δουν. Τα νέα παιδιά έχουν καινούρια ινδάλματα στο μπάσκετ αυτή τη στιγμή, μπορούν ωστόσο να έρθουν να δουν νέους παίκτες. Σίγουρα, η Βιλερμπάν είναι ένα σύνολο από καλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα στο γήπεδο”.