Ο Σούλης Μαρκόπουλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με το Λαύριο για τα πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League, ενώ τόνισε ότι από την στιγμή που οι παίκτες του ξεπέρασαν το άγχος των πρώτων λεπτών δεν επέτρεψαν στο Λαύριο να απειλήσει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος στην συνέντευξη τύπου:

«Ήταν το πρώτο παιχνίδι των play off και ξέραμε ότι θα υπάρχει άγχος στο ξεκίνημα σε άμυνα και επίθεση. Από εκεί και πέρα, όμως, βρήκαμε την ισορροπία μας, πλησιάσαμε στο σκορ με 2 μεγάλα καλάθια και είχαμε τον έλεγχο από το δεύτερο δεκάλεπτο μέχρι και το τέλος. Πιστεύω ότι στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κάναμε αυτό που έπρεπε, αλλά υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να διορθώσουμε και να τα δούμε στο video. Ξέρουμε ότι το δεύτερο παιχνίδι δεν θα είναι το ίδιο, αλλά εμείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για να τελειώσουμε τη σειρά το Σάββατο».

Για το σχήμα με τους Άσκα και Κλάντον στην ίδια πεντάδα: «Έχει συμβεί και άλλη φορά. Θέλαμε να καλύψουμε με περισσότερα χέρια την περιφέρεια και να μειώσουμε τις αποστάσεις. Μας βγήκε και αν χρειαστεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον θα κάνουμε το ίδιο».

Για τη χρησιμοποίηση του ΜακΦάντεν στον άσο: «Ο Τσόχλας είχε γαστρεντερίτιδα και ο Κόνιαρης είναι άρρωστος τις τελευταίες μέρες και παίζει με χάπια. Ο Σομπεϊ είχε επίσης έναν μικρό τραυματισμό στο γόνατο, ενώ ο Μιλιένοβιτς έχει μόλις επιστρέψει από τραυματισμό. Έτσι, ο ΜακΦάντεν ήταν ουσιαστικά ο μόνος διαθέσιμος που μπορούσε να παίξει στη θέση του play maker».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ευρώπη. Αν αποκτήσει ρυθμό, είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσεις. Ήθελε να έχει ρυθμό και δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι για να τον σταματήσουμε. Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι παίκτες δεν προσπάθησαν μέσα στο γήπεδο. Κάναμε μερικά πράγματα που δεν έπρεπε να κάνουμε και έτσι βρεθήκαμε σε αυτή την άσχημη κατάσταση»

Για την ομιλία του προέδρου μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Ο πρόεδρος πάντα μιλάει πριν τα play off. Δεν νομίζω ότι έχει σχέση αυτό και σας ξαναλέω δεν πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να παίξει».

Για την συνολική πορεία της ομάδας στην κανονική διάρκεια: «Υπήρχαν παιχνίδια που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και κάποια που θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει. Εμείς πάντα κοιτάμε αυτά που χάνουμε. Σίγουρα κάποιες ήττες ήταν εκτός προγράμματος, αλλά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι παίξαμε όλο τον πρώτο γύρο χωρίς το βασικό μας τεσσάρι (Μαργαρίτη), ενώ στο ενδιάμεσο έλλειπε και ο Πέινερς. Τότε ήρθαν τα περισσότερα άσχημα αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο Ιβάν Άσκα δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Για μένα είναι μια πολύ καλή συγκυρία ότι μπορώ να αγωνιστώ και πάλι σε play off. Ήταν δύσκολο για μένα το ότι ήρθα στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν και έπρεπε να ενσωματωθώ στη χημεία της ομάδας και να καταλάβω τις απαιτήσεις του προπονητή. Βλέπω ότι ανταποκρίνομαι και χαίρομαι που βοηθάω την ομάδα»

Για την θέση που προτιμάει να αγωνίζεται: «Εξαρτάται από τις ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Μπορώ να παίξω και στις δύο θέσεις της ρακέτας, αλλά θεωρώ ότι μου ταιριάζει καλύτερα η θέση του power forward».

Τι θεωρεί ότι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να φύγει με τη νίκη από το Λαύριο: «Όλα ξεκινάνε από την άμυνα. Πρέπει να παίξουμε επιθετική άμυνα και να μην είμαστε εγωιστές στην επίθεση. Πρέπει να εκτελέσουμε το σχέδιο του προπονητή».

Για το αν έχει νιώσει ότι η ομάδα έχει παίξει εγωιστικά: «Έχει συμβεί. Το έχω αισθανθεί ακόμα και για μένα, όταν κάνω μια λανθασμένη επιλογή στην επίθεση. Αυτό συμβαίνει καμιά φορά, αλλά τώρα είμαστε στα play off και πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί».