Τα εύσημα στους παίκτες του απέδωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος, για την εμφάνιση και την νίκη απέναντι στην Άβτοντορ. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στον ασυνήθιστα υψηλό ρυθμό που πήρε ο αγώνας, καθώς και για τη δύσκολη συνέχεια με τρεις εκτός έδρας ματς να ακολουθούν εντός κι εκτός συνόρων.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες. Υπερέβαλλαν εαυτούς. Έκαναν μεγάλο παιχνίδι. Ήταν σε καλή μέρα ιδιαίτερα στην επίθεση και μέσα από την επίθεση, βρήκαμε ρυθμό. Πιστεύω ότι η Σάρατοφ είναι ίσως και η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Τον τελευταίο ενάμιση μήνα παίζει πάρα πολύ καλά, τόσο στο Eurocup όσο και στο πρωτάθλημα. Ήταν πολύ δύσκολο με το ρυθμό που δίνει, εμείς να αντιπαρέλθουμε καταστάσεις που δεν τις αντιμετωπίζουμε ούτε στο πρωτάθλημα ούτε στην προπόνηση. Αντέξαμε στο δεύτερο ημίχρονο σε αυτό το στυλ και όταν η ομάδα χρειάστηκε προσωπικό εγωισμό, να κάνει το κάτι παραπάνω, παρά τους τραυματισμούς, μπόρεσε και αντεπεξήλθε, βάζοντας μεγάλα σουτ. Το ότι κερδίσαμε τα ριμπάουντ από την αυτή την ομάδα, το ότι ήμασταν πιο δυνατοί σε σουτ δύο πόντων, δείχνει ότι θέλαμε να παλέψουμε κοντά στο καλάθι. Αν παίζουμε έτσι, σίγουρα από παιχνίδι σε παιχνίδι μπορούμε να βελτιωθούμε περισσότερο και να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε», δήλωσε αρχικά ο Σούλης Μαρκόπουλος.
 
Για τον υψηλό ρυθμό του αγώνα: «Φυσιολογικά δεν πρέπει να μπεις στο ρυθμό των αντιπάλων. Όταν όμως έχεις έναν κλασσικό σουτέρ, από τους καλύτερους στη Ευρώπη, όπως ο Βασιλειάδης, δε μπορείς να του το στερήσεις. Αν είναι σε καλή μέρα, τραβάει την ομάδα. Απλά όταν έχουμε 1-2 άστοχα σουτ, θα πρέπει να πάμε σε άλλο στυλ. Δεν έχουμε το ίδιο στυλ, με τη Σάρατοφ. Είναι η διάρκεια και η αντοχή να τρέχουν και να παίζουν άμυνα. Στην ανάλυση είδαμε ότι κάνει αιφνιδιασμό σε 3,5 δευτερόλεπτα… Είναι πολύ δύσκολο για τις περισσότερες ελληνικές ομάδες στο δικό μας επίπεδο να την αντιμετωπίσουν. Έπρεπε να βρούμε τρόπους να το σταματήσουμε. Ήταν τα σουτ, δημιούργησε μεγάλα ρήγματα ο Σοφοκλής και μας βοήθησε να πάρουμε ελεύθερα σουτ».
 
Για το πως θα αντέξει η ομάδα τα τρία εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν (Παναθηναϊκός, Λιέτουβος, Λαύριο): «Πρέπει να δούμε τι γίνεται με τους τραυματίες. Το ξέραμε από την αρχή της χρονιάς, το ήξεραν και οι παίκτες. Μακάρι να συνεχίσουμε όπως σήμερα».
 
Από την πλευρά του, ο Κώστας Βασιλειάδης είπε«Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα σήμερα. Προερχόμασταν από μία κακή ήττα στην Πάτρα. Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο πολύ δυνατό. Το έχει δείξει σε όλα τα παιχνίδια με τα μεγάλα σκορ που πετυχαίνει. Χρειαζόμασταν πολύ αυτή τη νίκη, ασχέτως που έβαλαν και πάλι αρκετούς πόντους. Σήμερα ήμασταν πολύ καλοί στην επίθεση Τα προβλήματα που είχαμε στην τέταρτη περίοδο, τα ξεπεράσαμε. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί αυτά τα παιδιά, προσπαθούν πολύ στην προπόνηση και βγάζουν τα πάντα για την ομάδα σε κάθε παιχνίδι, ασχέτως αποτελέσματος».

 
Για τη δική του απόδοση: «Αυτό βγήκε… Παίξαμε στο πρώτο δεκάλεπτο αρκετά καλή άμυνα, πήραμε ριμπάουντ, κλέψαμε μπάλες και απλά είχα πολύ καλό ρυθμό στην επίθεση και ήμουν σίγουρος ότι θα τα βάλω. Αν τα έχανα, ο κόουτς θα φώναζε… Αν βάλεις 1-2 σουτ στην αρχή, μετά έχεις ρυθμό. Τόσα χρόνια αυτό κάνω… Υπάρχουν μέρες που τα βάζω, υπάρχουν μέρες που τα χάνω. Ήταν δική μου απόφαση».
 
Σχετικά με την αντίδραση στην τέταρτη περίοδο: «Στην τέταρτη περίοδο πάντα χάναμε τα παιχνίδι με μεγάλη διαφορά. Το είπαμε ότι δεν πρέπει να γίνει και σήμερα αυτό, αν και κέρδιζαν με 6 πόντους στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου. Το πιστέψαμε μέσω της άμυνας μας. Υπήρξε στιγμή που παίξαμε πολύ δυνατά, τρέξαμε, βάλαμε και κάποια δύσκολα σουτ. Ήταν πολύ σημαντικό ότι το πιστέψαμε από το πρώτο μέχρι τον τελευταίο μέσα στην ομάδα».
 
Για το ότι παρά τις δύο μεγάλες νίκες με Μπεσίκτας και Άβτοντορ ο ΠΑΟΚ δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την πρόκρισή του: «Είναι άδικο. Ήμασταν με το ένα πόδι έξω, κερδίσαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τη Μπεσίκτας, κερδίσαμε μία πολύ δύσκολη ομάδα σήμερα και θα είναι πολύ άδικο να χάσουμε από μια αδιάφορη ομάδα, όπως θα είναι η Λιέτουβος Ρίτας στο παιχνίδι μας. Δεν πρέπει να μας επηρεάσει αυτό. Πρέπει να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο, να παίξουμε πολύ δυνατά, να τρέξουμε όταν έχουμε ευκαιρία, να πάρουμε τα ριμπάουντ, που τα έχουμε βελτιώσει. Να μην ξεφύγει το μυαλό μας, ότι παίζουμε με μια ομάδα που είναι αδιάφορη».
 
Για τα σκαμπανεβάσματα σε απόδοση και αποτελέσματα: «Αν δε γινόταν αυτό στο τέλος του Απόλλωνα θα μιλούσαμε διαφορετικά. Μπάσκετ είναι… Είναι μια φάση που μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία σου. Δεν έγινε όμως αυτό και το δείξαμε και σήμερα. Δείξαμε ότι η ψυχολογία μας πρέπει να μείνει ψηλά, γιατί από θέληση και ταλέντο έχουμε πολύ».