Στο πρώτο παιχνίδι του ζευγαριού ΠΑΟΚ-Παρτιζάν (8/2) αναφέρθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος στην καθιερωμένη media day της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι η ομάδα του πρέπει να έχει διάρκεια στο παιχνίδι της, ενώ αναγνώρισε τη σερβική ομάδα ως πολύ σκληρό αντίπαλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ για το προσεχές παιχνίδι:

Για το πρώτο παιχνίδι με την Παρτιζάν, τη νίκη αλλά και μια ενδεχόμενη διαφορά: «Παίζοντας με την Παρτιζάν, η οποία είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, πρέπει να υπερβάλουμε λιγάκι το δικό μας παιχνίδι, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε ανταγωνιστικοί μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό, να ελέγξουμε και να κοντρολάρουμε το παιχνίδι και να βρούμε τις λύσεις που θέλουμε, τόσο στην άμυνα μας όσο και στην επίθεση μας.

Σίγουρα, η Παρτιζάν είναι μια πολύ σκληρή ομάδα, με πολύ καλούς και εύστοχους παίκτες έξω από τη γραμμή των τριών πόντων. Είναι μια ομάδα η οποία θέλει να τρέξει μέσα στο γήπεδο, έχει ψηλά κορμιά, παίζει σκληρή άμυνα, παίζει 40 λεπτά, πολύ δυνατό μπάσκετ με πάρα πολλή ενέργεια. Πρέπει για αυτό το λόγο να έχουμε μεγάλη διάρκεια, ώστε να μπορέσουμε να αντισταθούμε σε όλα όσα θα θέλουν να μας βάλουν».

Για το αν σκέφτεται κάτι περισσότερο από τη νίκη: «Πάντα ξεκινάς να παίξεις το καλύτερο δυνατό μπάσκετ και από εκεί και πέρα, ότι ήθελε προκύψει».

Για το ρόλο που μπορεί να παίξουν οι δύο νίκες επί Αρη και Ερυθρού Αστέρα για ΠΑΟΚ και Παρτιζάν αντίστοιχα: «Κάθε παιχνίδι, είναι τελείως διαφορετικό, το έχω ξαναπεί. Έχει διαφορετική υπόσταση, διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, διαφορετικό διάβασμα, διαφορετικοί παίκτες. Πάντα ένα παιχνίδι σαν το αυριανό, είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 100% γιατί οποιοδήποτε λάθος, δε μπορείς να το διορθώσεις στη συνέχεια. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για να βρεις τις λύσεις που χρειάζεται».

Για την προσέλευση του κόσμου και αν περιμένει κάτι ανάλογο με το Σάββατο: «Σίγουρα ο κόσμος είναι αυτός ο οποίος σε βοηθάει σε όλες τις δύσκολες στιγμές, όπως μας βοήθησε και στον αγώνα του Σαββάτου».

Για την παρουσία του Χάτσερ στην Παρτιζάν: «Όλα είναι στο γήπεδο μέσα. Και εμείς ξέρουμε πως παίζει και αυτός ξέρει πως αμυνόμαστε, πως κάνουμε επίθεση. Είναι ένα παιχνίδι για το ποιο θα μπορέσει να επιβάλλει το δικό του ρυθμό μέσα στο γήπεδο».

Για τα χαμηλά σχήματα της Παρτιζάν και πως θα τα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ: «Παίζουν και με βαριά σχήματα και με ελαφριά. Αν χρειαστεί παίζουν και δύο «4άρια» μαζί. Πρέπει ο Κλάντον να βρει τρόπο να τρέχει. Πιστεύω ότι είναι ο ψηλός, ο οποίος μπορεί να τρέξει».