O ΠΑΟΚ ετοιμάζεται “εντατικά” για την πτώτη του εκτός έδρας αναμέτρηση στα πλαίσια του Eurocup. O “Δικέφαλος του Βορρά” θα βρεθεί στη Ρωσία, προκειμένου να ατνιμετωπίσει την Ζενίτ(21/10, 19.00) για την 2 αγωνιστική της φάσης των Ομίλων.

O Σούλης Μαρκόπουλος  σε δηλώσεις που παραχώρησε, ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης, αναφέρθηκε στον υψηλό βαθμό δυσκολίας της, λόγω της εξαιρετικής φόρμας που διανύουν οι Ρώσοι, , θέτοντας ως στόχο για την ομάδα του να παραμείνει ανταγωνιστική σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:

“Παίζουμε απέναντι σε μια πολύ ισχυρή ομάδα, σε μια δύσκολη έδρα. Η Ζενίτ είναι σε πολύ καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή, αφού ξεκίνησε το Eurocup με νίκη και στο πρωτάθλημα είναι αήττητη. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και για να το κάνουμε αυτό πρέπει, να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην άμυνα και να είμαστε υπομονετικοί στην επίθεση. Στόχος είναι να παραμείνουμε στο παιχνίδι μέχρι το τέλος του. Το Eurocup έχει υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού και αυτό σημαίνει πως όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα”. 

Από την πλευράς παικτών, ο Δέδας δήλωσε: “Η αλήθεια είναι ότι η παράδοση μας στη Ρωσία, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, δεν είναι υπέρ μας. Το παιχνίδι κόντρα στην Ζενίτ θα είναι τόσο δύσκολο όσο τα προηγούμενα. Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που διανύει περίοδο φόρμας, έχει υψηλό μέσο όρο σκοραρίσματος και αυτό είναι που πρώτα απ’ όλα πρέπει να προσέξουμε αν θέλουμε να πάρουμε κάτι καλό από αυτό το παιχνίδι. Η προσπάθειά μας θα πρέπει να ξεκινά από την άμυνα και από εκεί θα βρούμε εμπιστοσύνη για την επίθεση, απέναντι σε μια ομάδα με πολύ καλούς σουτέρ που είναι ακόμη πιο επικίνδυνη στην έδρα της”.