Ο Σούλης Μαρκόπουλος εξήγησε πως η σημερινή νίκη του ΠΑΟΚ ήρθε μέσα από την άμυνα.

Αναλυτικά τι ανέφερε:

Ο «Δικέφαλος» χρειάστηκε καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο για να επιβληθεί των Θεσσαλών στο κλειστό της Πυλαίας, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Basket League, με τον προπονητή του να εξηγεί στη συνέντευξη Τύπου: «Ξέραμε ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς έπρεπε να διαχειριστούμε τη νίκη της Τρίτης (28/02) και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν το πετύχαμε, καθώς επιτρέψαμε αρκετά ελεύθερα σουτ και να πάρουν ντράιβ που δεν θέλαμε να δώσουμε. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει μια διαφορά η αντίπαλη ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι αντίπαλοι μπήκαν ακόμα πιο δυνατά με μακρινά σουτ τριών πόντων. Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε το στιλ της άμυνας, το οποίο τους δυσκόλεψε. Καταφέραμε να πάρουμε πολλές εύκολες επιθέσεις μέσα από την άμυνά μας, κάναμε κάποια σερί, τα οποία μας έδωσαν μια διαφορά, που διατηρήσαμε μέχρι το τέλος. Σίγουρα υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε εν όψει της συνέχειας». 

 

Για το ότι ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε την μπάλα κοντά στο καλάθι:

«Έχει σημασία και το τι δίνει ο αντίπαλος. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν τρεις και τέσσερις παίκτες κάτω από τη ρακέτα κι έτσι δεν μπορούσαμε να πάρουμε προσπάθειες. Όταν μας δόθηκε η επιλογή να παίξουμε και μέσα στη ρακέτα, παίξαμε καλύτερα, αλλά και πάλι πιστεύω ότι η διαφορά έγινε μέσα από την άμυνά μας».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δέχτηκε 86 πόντους:

«Ήταν ένα άλλο στιλ παιχνιδιού. Οι αντίπαλοι σούταραν πολύ έξω από το τρίποντο, με αποτέλεσμα να αποσυντονιστούμε και να δεχθούμε ορισμένα καλάθια που δεν έχουμε δεχθεί έως τώρα στο πρωτάθλημα. Ήμασταν επίσης λίγο παθητικοί στο πρώτο μας βήμα στην άμυνα».

Για το Νέιθαν Σόμπεϊ, (νέο απόκτημα ΠΑΟΚ):

«Είναι ένας παίκτης που έπαιζε σε μια ομάδα πρωταγωνίστρια σε ένα δυνατό πρωτάθλημα. Έχει μεγάλη συνεισφορά τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα και είναι πολύ εύστοχος από την περιφέρεια».

Για το εάν το παιχνίδι με την Τενερίφη μπορεί να χαρακτηριστεί ως το ματς της χρονιάς: «Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Σίγουρα θα είναι πολύ καλό για την ομάδα του ΠΑΟΚ εάν πάρουμε την πρόκριση στην Ισπανία. Απέναντί μας είναι μια πολύ καλή ομάδα, η οποία είναι εξαιρετική στο στιλ που παίζει και είναι πολύ σκληρή».

Για το εάν το παιχνίδι της Ισπανίας, για το Basketball Champions League, του φέρνει στο μυαλό το παρελθόν:

«Δεν θέλω να θυμάμαι το παρελθόν, γιατί θέλω να αισθάνομαι πιο νέος. Είναι εντελώς διαφορετικές καταστάσεις. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση».

Ο Δημήτρης Μαργαρίτης εκπροσώπησε τους παίκτες στη συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως το περιμέναμε. Καταφέραμε να πάρουμε μια σημαντική νίκη στο γήπεδό μας. Σήμερα (04/03) δεν ήταν καλή η άμυνά μας, μας έβαλαν 86 πόντους, αλλά μας έδωσε τη νίκη η επίθεση. Αυτό θέλαμε, αυτό κάναμε και συνεχίζουμε… Η κούραση σίγουρα μας έχει επηρεάσει λίγο, αλλά δεν θέλω να σταθώ σε αυτό. Κάναμε αρκετά λάθη στο τρανζίσιον, έχουν παίκτες που τρέχουν πολύ καλά κι εμείς δεν ήμασταν καλοί σε αυτό».

Σε ερώτηση για το τι περιμένει εν όψει της ρεβάνς με την Τενερίφη,απάντησε: «Σίγουρα, περιμένω κάτι διαφορετικό. Η Τενερίφη σίγουρα θα αντιδράσει. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας, είναι ένα νέο παιχνίδι σε σχέση με το προηγούμενο». Όσον αφορά στο μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους συμπαίκτες του, ως αρχηγός του ΠΑΟΚ, πρόσθεσε: «Θα τους πω ότι είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Ότι πρέπει να ξεκινήσουμε δυνατά, να είμαστε συγκεντρωμένοι για σαράντα λεπτά. Να μην αφήσουμε στην Τενερίφη να κάνει το παιχνίδι της. Θεωρώ ότι όλα τα παιδιά έχουν μέσα τους δύναμη και θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν. Είναι δύσκολο το ταξίδι στην Τενερίφη, πρέπει να το βγάλουμε από το μυαλό μας, αν και δεν το έχουμε κάνει ακόμα. Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι με την Τενερίφη τώρα».