Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε πολύ αλλά δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 99-104 στην παράταση από τον Ολυμπιακό, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική της Basket League στο κλειστό της Πυλαίας.

Ο προπονητής του “Δικεφάλου του Βορρά”, Σούλης Μαρκόπουλος, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, όχι όμως και από την τελική έκβαση του αγώνα, η οποία θεωρεί ότι αδικεί την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Πιστεύω σήμερα δεν την άξιζε, έπρεπε να κερδίσουμε εμείς το παιχνίδι έτσι όπως εξελίχθηκε. Ο Ολυμπιακός είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και του εύχομαι ό,τι καλύτερο σε Ελλάδα και Ευρώπη».Εμείς προσπαθήσαμε να βγάλουμε από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον τρόπο που παίζει. Εμείς είχαμε κούραση σε ένα παιχνίδι με τόσο μεγάλη πίεση. Παρόλα αυτά το παιχνίδι χάθηκε στις λεπτομέρειες πιστεύω με άστοχη βολή στο τέλος, με μια άμυνα που δεν παίξαμε. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός είναι δυνατός κοντά στο καλάθι, πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε όμως”. 

Για την τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας: “Δεν μπορώ να εξηγήσω κάτι για την τελευταία φάση, είναι μια φάση και εκείνη τη στιγμή δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες μέσα στο παρκέ σε μια στιγμή. Το αρνητικό αποτέλεσμα είναι πάντα αρνητικό αποτέλεσμα και σίγουρα είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα. Θα δούμε πώς θα τα διαχειριστούμε. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, πολλά ταξίδια και τα πράγματα είναι δύσκολα μιας και δεν έχουμε την πολυτέλεια για ξεκούραση”. 

Για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη: “Ηταν ξεκάθαρο στη θέση του σέντερ πως είχαμε πρόβλημα. Ο Σχορτσανίτης είναι ένας παίκτης καλός και σίγουρα θα μας βοηθήσει”.

Από πλευράς παικτών, ο Κώστας Κακαρούδης δήλωσε: “Ήταν πολύ όμορφο παιχνίδι για τους φιλάθλους, παίζαμε με μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Δουλέψαμε πολύ πάνω στα στοιχεία του Ολυμπιακού, παίξαμε καλό μπάσκετ, αλλά στο τέλος χάσαμε. Πονάει πολύ αυτή η ήττα, ειδικότερα έτσι όπως ήρθε απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο, αλλά νομίζω πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία από όλο αυτό. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι έγινε όταν βρεθήκαμε στο +9. Κολλήσαμε, ο Ολυμπιακός είναι έμπειρη ομάδα, άλλαξαν την άμυνά τους στο πικ εν ρολ, αυτό μας προβλημάτισε, έκαναν ένα σερί κι έτσι μας έφθασαν. Η δουλειά μας είναι πολύ δύσκολη και πρέπει να διαχειριζόμαστε τα αποτελέσματα με σωστό τρόπο, ώστε να μη μένουμε πίσω και να κοιτάμε μπροστά. Από τη στιγμή που χάσαμε δεν νομίζω πως παίζει ρόλο ποιος έπαιξε καλά”.