Το κίνητρο ενός πιο ενεργού ρόλου στον ΠΑΟΚ ήταν αυτό που έφερε στη Θεσσαλονίκη τον Νέναντ Μιλιένοβιτς, όπως ανέφερε ο ίδιος. Ο νεαρός γκαρντ, μίλησε για το τι μπορεί να προσφέρει στην νέα του ομάδα, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον συμπατριώτη του, Μίλος Τεόντοσιτς, χωρίς να ξεχνά τον πρώτο αγώνα της σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ήρθα στον ΠΑΟΚ. Ένα μήνα είμαι στην ομάδα κι όλα κυλούν ομαλά, όπως πρέπει και πιστεύω θα πετύχουμε όλα όσα έχουμε σχεδιάσει».

Για το επετειακό φιλικό με την ΤΣΣΚΑ και το γεγονός ότι έπαιξε αντίπαλος του Τεόντοσιτς: «Ο Μίλος ήρθε εδώ και μας έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή κι ήταν πολύ σημαντικό να παίξω το πρώτο μου μεγάλο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ απέναντι του».

Για την διαφορά που έχει το ισπανικό από το ελληνικό πρωτάθλημα: «Το στυλ παιχνιδιού στην ισπανική λίγκα είναι εντελώς διαφορετικό από την ελληνική, η οποία μοιάζει περισσότερο με την σέρβικη. Άρα είναι ευκολότερο για εμένα να προσαρμοστώ εδώ. Ήθελα έναν πιο ενεργό ρόλο και πρέπει να αποδείξω στον προπονητή μου και στους ανθρώπους που με έφεραν, ότι μπορώ να τα καταφέρω και να τους δικαιώσω».

Για αυτά που του ζητάει ο προπονητής του: «Ως πόιντ γκαρντ μιλάω πολύ με τον προπονητή, γιατί αυτός περιμένει από εμένα να τρέξω την ομάδα, να πάρω τις σωστές αποφάσεις και να βάλω στο παιχνίδι τους συμπαίκτες μου. Είμαι ένα μήνα εδώ και δουλεύουμε για το πώς να βελτιωθούμε».

Για τα πολύ καλά λόγια που είπε για τον ίδιο ο Τεόντοσιτς: «Ευχαριστώ τον Μίλος για όσα είπε, έχει μεγάλη σημασία να τα λέει αυτά ένας τέτοιος παίκτης. Αν δουλεύεις σκληρά κι έχεις υπομονή κάποια στιγμή, όλα αυτά θα έχουν αποτέλεσμα».

Για τον ρόλο του μέσα στο παιχνίδι: «Θέλουμε να παίξουμε πιο γρήγορα ως ομάδα και ρόλος μου είναι να ελέγξω τον ρυθμό του αγώνα και να καταλάβω, πότε πρέπει να τρέξουμε και πότε να κόψουμε ρυθμό και να πάρω τις σωστές αποφάσεις. Πάμε καλά έως τώρα στα φιλικά σε αυτό το κομμάτι».

Για τον μικρό μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ: «Είμαστε πολλοί οι μικροί παίκτες, όμως έχουμε και πολλά παιδιά μεγαλύτερα, με εμπειρία, όπως ο Μαργαρίτης, ο Τσόχλας και ο Γλυνιαδάκης, ενώ κι ο προπονητής είναι πολύ έμπειρός. Είμαστε νεανική ομάδα, αλλά φέτος θα υπάρχουν νέα στοιχεία στην ομάδα και οι πιο έμπειροι θα μας βοηθήσουν στις δυσκολίες».

Για τον πρώτο επίσημο αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, προετοιμαζόμαστε δύο μήνες για αυτό. Τώρα φεύγουμε ταξίδια, θα αγωνιστούμε σε δυνατά τουρνουά και θα μας βοηθήσουν να μάθουμε να αγωνιζόμαστε μακριά από την έδρα μας».