Στον τελευταίο φετινό του… ευρωπαϊκό χορό, ο ΠΑΟΚ μπορεί να μη συγκεντρώνει την καλύτερη ανάμνηση, αλλά η πορεία του στο Eurocup δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά από θετικά στοιχεία. Στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του Last-32 της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης, ο “Δικέφαλος του Βορρά” φάνηκε να ελέγχει το ματς για περίπου 27 λεπτά, αλλά το γεγονός ότι είχε στη σύνθεσή του δέκα παίκτες, σε συνδυασμό με το εξαντλητικό πρόγραμμα που έχει προηγηθεί για τις εγχώριες και διεθνείς του υποχρεώσεις, τον “λύγισαν”. Η Καντού κυριάρχησε από τα τέλη της τρίτης περιόδου κι έπειτα, και δικαιολογημένα έφτασε στο τελικό 78-70.

Το παιχνίδι, λοιπόν, έδειχνε να πηγαίνει καλά μέχρι τα μέσα τουλάχιστον το τρίτο δεκάλεπτο, μιας και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν για πρώτη φορά, μόλις ένα λεπτό πριν το τέλος του. Με πολλούς παίκτες να βοηθούν, τόσο στη δημιουργία, όσο και στην εκτέλεση (χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο τέλος της πρώτης περιόδου οι ασίστ ήταν 1-7 υπέρ του ΠΑΟΚ), οι παίκτες του Μαρκόπουλου μπήκαν πιο δυναμικά και είχαν το προβάδισμα, με τον Βον να δίνει το “έναυσμα” στους υπολοίπους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν, από τον Όντουμ και τον Κάρτερ, μέχρι τον Λάνγκφορντ και τον Λιάπη. Ο τελευταίος διαμόρφωσε και το 16-19 της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, είχε έρθει η σειρά του Τσόχλα να… σερβίρει, και των συμπαικτών του απλώς να εκμεταλλεύονται τις εμπνεύσεις του. Με τους Κόττα και Δέδα να μπαίνουν επίσης στην “εξίσωση”, ο “Δικέφαλος του Βορρά” έφτασε τη διαφορά μέχρι και στους επτά πόντους, με καλάθι του Κάρτερ 46 δεύτερα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Σερμαντίνι ήταν αυτός που μείωσε στο σκορ του εικοσαλέπτου (37-42).

Παρόμοια εικόνα για επτά λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο, μέχρι που οι φιλοξενούμενοι… έσκασαν. Τότε, ανέλαβαν δράση οι Τζόνσον Όντομ και Τζόουνς, οι οποίοι ξεκίνησαν την αντεπίθεση των Ιταλών. Χάρη σε αυτήν, ήδη από το τέλος της περιόδου, με καλάθια του Αμπάς και του Ουίλιαμς, κατάφεραν να είναι μπροστά με τρεις πόντους διαφορά (58-55).

Αυτό τους έδωσε την ώθηση στην τελευταία περίοδο να επιθυμούν να “καθαρίσουν” το ματς. Παρότι ο ΠΑΟΚ, φάνηκε αρχικά να αντιδρά, με τον Λάνγκφορντ να μειώνει σε 58-57, εντούτοις η… κατάρρευση δε θα αργούσε. Οι προαναφερθέντες πρωταγωνιστές της Καντού, συνεπικουρούμενοι από τον Μπούβα, κατάφεραν να “εκτοξεύσουν” τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό (68-57), πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Οι παίκτες του Μαρκόπουλου, δεν τα παράτησαν, και με λύσεις από τους Μαργαρίτη, Λάνγκφορντ και Όντουμ, κατάφεραν να μειώσουν σε 69-63, τρία λεπτά πριν το τέλος. Δεν μπορούσε, όμως, πιο πέρα ο ΠΑΟΚ. Η Καντού ξαναπάτησε το “γκάζι”, και ο Τζεντίλε ήταν αυτός που πήγε να προσδώσει διαστάσεις θριάμβου, με δύο βολές που έκαναν το 78-66, 40 δεύτερα πριν τη λήξη. Βον και Όντουμ, διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Δεκάλεπτα: 16-19, 37-42, 58-55, 78-70

Καντού (Σακριπάντι): Τζόνσον-Όντομ 21 (5/6 δίποντα, 1/7 τρίποντα), Αμπάς 12 (2), Λαγκάνα, Τζόουνς 8 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Σερμαντίνι 8, Χόλις 3 (1), Μπούβα 9 (1/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Τζεντίλε 9 (1/3 τρίποντα, 5 ασίστ), Ουίλιαμς 8 (5 ριμπάουντ)

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 17 (4/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα), Λιάπης 8 (2), Κάρτερ 5, Τσόχλας 2 (4 ασίστ), Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 5 (1), Κόττας 2, Όντουμ (3/5 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Βον 15, Σαλούστρος