Το μέλλον ανήκει στους νέους και απ’ ότι φαίνεται στον ΠΑΟΚ το έχουν καταλάβει αυτό. Φροντίζουν λοιπόν να ενισχύσουν τα τμήματα υποδομής του συλλόγου έτσι ώστε να δημιουργήσουν στη συνέχεια τις βάσεις της ανδρικής ομάδας. Μέσω του προγράμματος Junior Basketball Program και πιο συγκεκριμένα από το scouting που έγινε σε συνεργασία με προπονητές και συνεργαζόμενες ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα αποκτήθηκαν δέκα νεαροί αθλητές που θα ενισχύσουν τα τμήματα υποδομής τη νέα αγωνιστική περίοδο 2012 – 2013.

Πρόκειται για τους: Σταύρο Χονδρόπουλο (γεννημένος το 1994,  από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για την εφηβική ομάδα), Άρη Στεφανίδη (γεννημένος το 1995, από τον Ερμή Λαγκαδά, για την εφηβική ομάδα), Γιώργο Απιδόπουλο (γεννημένος το 1994, από τον Αχιλλέα Τριανδρίας για την εφηβική ομάδα), Δημήτρη Απιδόπουλο (γεννημένος το 1995, από τον Αχιλλέα Τριανδρίας για την εφηβική ομάδα), Θάνο Τσουτσούκα (γεννημένος το 1996, από τον Κεραυνό Λάρισας για την εφηβική ομάδα), Νίκο Αζίζη (γεννημένος το 1997, από τον Αριστοτέλη Επανωμής για την παιδική ομάδα), Ηλία Θεοδωρίδη (γεννημένος το 1997, από το Ηράκλειο για την παιδική ομάδα), Βασίλη Κολοκοτρώνη (γεννημένος το 1997, από τον Αχιλλέα Τριανδρίας για την παιδική ομάδα), Γιώργο Μπίλιο (γεννημένος το 1998, από τους Αμπελόκηπους για την προπαιδική ομάδα), Διογένη Γοργόνη (γεννημένος το 1998, από τον Αστέρα Καβάλας για την προπαιδική ομάδα).

Το πρώτο ραντεβού για την έναρξη της προετοιμασίας ορίστηκε, για την εφηβική ομάδα με προπονητή τον Γιώργο Βαβρίτσα στις 20 Αυγούστου 2012, ενώ η πρώτη συγκέντρωση της παιδικής ομάδας με προπονητή τον Ευριπίδη Μελετιάδη θα γίνει στο PAOK Sports Arena στις 16 Αυγούστου 2012 (11π.μ.).

Τέλος το ΠΑΟΚ Junior Basketball Program για την περίοδο 2012-2013 θα στελεχώσουν οι προπονητέςι: Γιώργος Βαλαβανίδης, Ανδρέας Καραπιπερίδης, Σωτήρης Κεσίδης, Σταμάτης Μπατής, Μίλτος Χατζηγεωργίου και Θόδωρος Αστεριάδης.