Του Θωμά Αυγέρη
14/11/2011 (22:05)

Το κακό ξεκίνημα της φετινής σεζόν θέλουν να ξορκίσουν στον ΠΑΟΚ κάνοντας την αρχή στην αυριανή αναμέτρηση με τη Ρίγα. Η αποστολή του δικέφαλου έφτασε σήμερα στη Λετονία και αυτή την ώρα ολοκληρώνεται η πρώτη προπόνηση με τον Σούλη Μαρκόπουλο να έχει στη διάθεσή του άπαντες εκτός του τραυματία Αντριουσκεβίτσιους.
Στη λετονική πόλη πάντως δε ταξίδεψαν οι Σταυρόπουλος και Ζουρνατζίδης, οι οποίοι έμειναν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ασχοληθούν με μεταγραφικά ζητήματα.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μιλώντας για το αυριανό παιχνίδι είπε: “Ξεκινάμε την παρουσία μας στους ομίλους του Eurocup, με ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Η Ρίγα έδειξε και με τη νίκη της στο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις ότι και μία πολύ καλή ομάδα διαθέτει, αλλά και ισχυρή έδρα έχει.

Η Ρίγα συμμετείχε στα προκριματικά της Ευρωλίγκα, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες του ομόλου και το γεγονός αυτό σημαίνει ότι ο όμιλός μας είναι ιδιαίτερα δυνατός. Ταυτόχρονα όμως αποδεικνύει ότι είναι πολύ υψηλό το επίπεδο της διοργάνωσης και αυτή την χρονιά. Ολα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, κι εμείς θα πρέπει να δείξουμε πολύ μεγάλη προσοχή στο παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τελευταία”.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Γιαννακίδης δήλωσε: “Μπαίνουμε πλέον στη διαδικασία των δύο αγώνων την εβδομάδα και θα δοκιμάσουμε τις αντοχές μας σε όλα τα επίπεδα. Θέλουμε να πάμε καλά, γνωρίζουμε όμως και τις δυσκολίες που υπάρχουν. Το Eurocup είναι μία πολύ σημαντική διοργάνωση και σαφώς είναι πρόκληση η συμμετοχή για όλους μας. Ξεκινάμε από την Ρίγα την προσπάθειά μας στη διοργάνωση. Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι, με μία ισχυρή ομάδα, όπως είδαμε και στο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο”.