Την πρώτη του νίκη στην Τουρκία πέτυχε ο Π.Α.Ο.Κ., ο οποίος επικράτησε της διοργανώτριας Ολίν Εντιρνέ του Χρήστου Ταπούτου με 85-83 και κατέλαβε την τρίτη θέση στο τουρνουά. Το παρόν στο γήπεδο έδωσε κι ο Κώστας Βασιλειάδης, παίκτης της Εφές Αναντόλου πλέον, για να δει την αγαπημένη του ομάδα και να συναντήσει… φίλους.

Πρώτος σκόρερ για τη ομάδα του “δικεφάλου” ήταν ο Χαραλαμπίδης με 19 πόντους. Ο Χρήστος Ταπούτος από την τούρκικη ομάδα σημείωσε 16 πόντους, ενώ δεν αγωνίστηκε για προληπτικούς λόγους στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιώργος Μπόγρης μετά από ένα χτύπημα που δέχθηκε στο πόδι.

“Η ομάδα έδειξε κουρασμένη από τα συνεχόμενα παιχνίδια και χωρίς συγκέντρωση στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να παρουσιάσουμε ορισμένες αδυναμίες στην άμυνα, οι οποίες ξεκινούσαν από τις πολύ βιαστικές επιθέσεις που είχαμε. Η εικόνα άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί διορθώσαμε την άμυνά μας κι από εκεί και πέρα έχοντας δυνατά σημεία και στην επίθεση, καταφέραμε και εύκολα καλάθια να πετύχουμε με αιφνιδιασμούς, αλλά και με οργανωμένες επιθέσεις”, σχολίασε ο Σούλης Μαρκόπουλος και έκανε μία γενική εκτίμηση για την παρουσία του ΠΑΟΚ στο τουρνουά:

“Θέλαμε να δούμε την δική μας ομάδα στο τουρνουά, να διαπιστώσουμε που ακριβώς βρισκόμαστε και αυτό έγινε απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες. Και οι παίκτες μέσα από αυτή την διαδικασία αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ελπίζουμε ότι θα βελτιωθούμε κι άλλο στη συνέχεια και με τα επόμενα φιλικά παιχνίδια που έχουμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τους πρώτους επίσημους αγώνες”. 

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 42-31, 66-58, 83-85

Ολίν Εντιρνέ: Σοκγκαντσίογλου, Ουάσινγκτον19 (3), Ταπούτος 16 (4), Γκούργκεν 1, Γκουμους, Ερκαν 8, Σινκο 31 (9), Ατιν 3 (1), Φρανσίς 5, Γκούνει.

ΠΑΟΚ: Λιάπης, Κούπερ 10 (2), Χαραλαμπίδης 19 (3), Πέιν 12 (1), Τσόχλας 10 (2), Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 2, Κώττας, Μπόγρης 8, Κασελάκης 6 (1), Τσαϊρέλης 12, Κόνιαρης.