Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος μετά την πρώτη εντός έδρας ήττα για το Eurocup στάθηκε στα πολλά χαμένα ριμπάουντ, αλλά και στα… φυσιολογικά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας αυτό το διάστημα.

“Το πίστεψαν και πάλεψαν μέχρι το τέλος του αγώνα. Εμείς τους δώσαμε την ευκαιρία και αυτοί την άρπαξαν. Έχουμε πει ότι εμείς θα έχουμε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας μέχρι να βρούμε ρυθμό. Η εξέλιξη του αγώνα δεν δικαιολογούσε τις μάχες που χάσαμε στη ρακέτα. Ειδικά τα επιθετικά μας στοίχησαν γιατί έγιναν καλάθια. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας γιατί ο χρόνος μας πιέζει” ανέφερε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

“Είναι ένα πολύ δύσκολο βράδυ. Για 25-27 λεπτά παίξαμε ένα σπουδαίο και στοχευμένο μπάσκετ. Στην συνέχεια για αδικαιολόγητο λόγο ήμασταν κακοί. Δεν έχουμε δικαίωμα να υποτιμούμε τον αντίπαλο. Ήθελαν μία νίκη εκτός προγράμματος και το πέτυχαν. Είμαστε απογοητευμένοι και έχουμε εμείς οι παίκτες την ευθύνη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα. Σήμερα δεν το κάναμε. Στη Ουγγαρία η τύχη ήταν μαζί μας, σήμερα όμως όχι. Ούτε γίναμε μία υπερομάδα που θα πάρει την Ευρωλίγκα ούτε όμως και κακή ομάδα. Πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά¨πρόσθεσε ο Λεωνίδας Κασελάκης.

Από την πλευρά του ο Σαντέρ (προπονητής της Άνκαρα) είπε: “Η ομάδα μας είναι παλιά αλλά μετά από 20 χρόνια παίζουμε Ευρώπη. Πέρυσι τερματίσαμε σε καλή θέση αλλά όλη η πεντάδα έφυγε. Κάθε μέρα βήμα βήμα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ κακοί ειδικά στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε την άμυνα. Ισως μετά το πρώτο μέρος οι αντίπαλοι να είχαν εφισυχάσει. Φυσικά και η τύχη ήταν με το μέρος μας. Και οι δύο ομάδες μπορούσαν να κερδίσουν. Σήμερα μείναμε μέσα στον αγώνα της πρόκρισης και είμαστε ευχαριστημένοι από την ανατροπή”.