Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος πραγματοποίησε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του “δικεφάλου” ενόψει της δεύτερης αγωνιστικής του Eurocup. Ο έλληνας τεχνικός τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στον αγώνα και να μην αφήσουν τους παίκτες της Άλμπα να τρέξουν και να πετύχουν εύκολα καλάθια.

“Το Eurocup ξεκίνησε με πολύ εντυπωσιακό τρόπο και για μας, επιβεβαιώνοντας το πολύ υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης. Εχουμε μπροστά μας ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι στην Ουγγαρία, απέναντι στην Alba που παίζει για πρώτη φορά στη διοργάνωση και αυτό το γεγονός λογικά θα φέρει πολύ κόσμο στο γήπεδο. Αυτό είναι το καλύτερο για το μπάσκετ, αλλά εμείς πρέπει να μείνουμε αφοσιωμένοι στη δουλειά που έχουμε να κάνουμε στο γήπεδο. Αντιμετωπίζουμε μία καλή ομάδα, που πιέζει πολύ στο γήπεδο, έχει καλούς σουτέρ, κυρίως από μακριά.

Οι αμερικανοί τους παίκτες, Hobbs και Moore είναι πολύ επικίνδυνοι από μακριά, αλλά χρειάζονται προσοχή όλοι οι παίκτες και οι κοντοί, αλλά και οι ψηλοί τους. Γενικά πρόκειται για μία ομάδα που έχει δύναμη στην περιφέρεια, αλλά μπορεί να βάλει την μπάλα και στο καλάθι. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην τους δώσουμε την δυνατότητα να παίξουν σε ανοιχτό γήπεδο” ανέφερε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

“Ξεκινήσαμε την διοργάνωση με μία σπουδαία νίκη επί της Vuducnost στο τελευταίο δευτερόλεπτο κι αυτός είναι πάντα ένας πολύ ωραίος τρόπος για να κερδίζεις ένα παιχνίδι. Τώρα πάμε για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Ουγγαρία, απέναντι σε μία ομάδα που πιέζει πολύ, που τρέχει και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στην άμυνα, για να μην τους δώσουμε την δυνατότητα να πάρουν επιθετικά ριμπάουντ, αλλά και στην επίθεσή μας. Είναι η πρώτη μου χρονιά σε μία Ευρωπαϊκή διοργάνωση και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα.

Χαίρομαι που παίζω στο Eurocup, είμαι πολύ ικανοποιημένος που ανήκω στον ΠΑΟΚ, μία ομάδα με τόσο μεγάλη ιστορία και θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να έχει μία καλή πορεία και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Αυτή την στιγμή έχουμε τρεις συνεχόμενες νίκες και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε κάθε παιχνίδι, με στόχο να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες” πρόσθεσε ο Γκόραν Βουτσίσεβιτς.