Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο είναι οριακό για τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό διότι μόνο με νίκη ο “δικέφαλος” διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες που έχει για κατάκτηση της τρίτης θέσης. Ο Σούλης Μαρκόπουλος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, όπως και σε διάφορα άλλα θέματα μεταξύ των οποίων και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Λάζαρος Παπαδόπουλος και Μιχάλης Τσαϊρέλης

Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο: “Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που στηρίζεται πολύ στην πιεστική της άμυνα, Προσπαθεί να κρατήσει τον αντίπαλο και να κλέψει πολλές φορές τη μπάλα, να τρέξει και να πετύχει εύκολα καλάθια. Έχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού και έχει σαράντα περισσότερους από εμάς. Ένα άλλο στοιχείο είναι τα επιθετικά ριμπάουντ, που τη βοηθάει να δημιουργεί πρόβλημα στις αντίπαλες άμυνες. Εχει ένα σύνολο, νέων και παλιών παικτών με πολύ μεγάλη επιτυχία και μπορεί και παίρνει τα μέγιστα στο γήπεδο. Εμείς πρέπει να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό και τα επιθετικά ριμπάουντ του Πανιωνίου. Δεν πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες σε παίκτες – κλειδιά όπως ο Παππάς, ο Γιάνκοβιτς και ο Μίλμπουρν, παίκτες που είναι αυτοί που ορίζουν το ρυθμό του Πανιωνίου. Πιστεύω θα έχουμε ένα δύσκολο απόγευμα. Παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα η ομάδα δεν είναι έτοιμη από πλευράς προετοιμασίας αλλά και μετά από τόση αποχή δεν ξέρεις πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο”.

Για το αν υπάρχει σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου: “Είναι τελείως διαφορετικό. Το ρόστερ είναι τελείως διαφορετικό Εκείνη την περίοδο η ομάδα είχε πιο πολλούς παίκτες και μπορούσε να τους χρησιμοποιήσει. Αυτή τη στιγμή έχουν φύγει δύο παίκτες, άλλοι δύο είναι τραυματίες και κάνοντας προπονήσεις με μικρούς δε μπορείς να πάρεις τα μέγιστα. Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τον πρώτο αγώνα”.

Για την κατάσταση Παπαδόπουλου και Τσαϊρέλη: “Ο Λάζαρος έβγαλε χθες τα 3/4 της προπόνησης στο 60%. Ο Τσαιρέλης προπονήθηκε για περίπου 40 λεπτά και μετά αποχώρησε γιατί αισθανόταν πόνους. Θα δούμε και σήμερα”.

Για την ήττα από τον Πανελευσινιακό: “Είδαμε ορισμένα πράγματα στο βίντεο. Είναι ορισμένα που μας πόνεσαν πολύ. Είναι και ορισμένες καταστάσεις που δεν ήμασταν όσο αποφασιστικοί θα έπρεπε. Τώρα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι με τελείως διαφορετική ομάδα. Μια ομάδα πιο έτοιμη, που παίζει σκληρή άμυνα σε όλο το γήπεδο, κάτι που είδαμε και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό”.

Για την ελλιπή προετοιμασία λόγω των τραυματιών: “Αυτή είναι η σημερινή εικόνα της ομάδας και πρέπει να το διαχειριστούμε κατά τον καλύτερο τρόπο. Ελπίζουμε για τον Λάζαρο και τον Τσαϊρέλη να είναι σε καλή κατάσταση για να προσφέρουν όσο μπορεί περισσότερο. Πιστεύω θα το δώσουν το “παρών”. Το θέμα είναι κατά πόσο θα είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις συνθήκες του αγώνα”.

Για την συγκέντρωση που πρέπει να έχει η ομάδα στο αυριανό παιχνίδι: “Αμα δε δουλέψεις με τον Πανιώνιο θα έχεις πρόβλημα. Εχει βάθος και πληρότητα σε όλες τις γραμμές που προσπαθεί να τρέξει και θέλει να βάζει εύκολα καλάθια. Είναι ένα δυνατό της στοιχείο. Πηγαίνουν στα επιθετικά ριμπάουντ τρεις παίκτες και πάνε να σε «σκοτώσουν» μέσα στη ρακέτα. Εχουν μια πληθώρα ψηλών που είναι καλοί και μακριά από το καλάθι. Ο Μίλμπουρν έχει χαρακτηριστικά κοντού παίκτη αλλά είναι ψηλός. Είναι πολύ δυνατός χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπολείπονται οι Καββαδάς, Μπούκερ και Μπόγρης”.

Για το διάστημα που μεσολάβησε από το προηγούμενο παιχνίδι: “Λόγω της μεγάλης αποχής από αγώνες, ομάδες οι οποίες δεν έχουν γεμάτα ρόστερ, είναι φυσιολογικό να μην μπορούν να γυμνάζουν τους παίκτες όπως οι υπόλοιπες ομάδες. Ή θα έχεις αγώνες και θα έχεις σε πλήρη ετοιμότητα τους παίκτες σου ή θα πρέπει στηνν προπόνηση οι παίκτες να ανταποκρίνονται σε συνθήκες αγώνα”.

Για τον τρόπο που αγωνίζεται ο Πανιώνιος και που πρέπει να εστιάσει ο ΠΑΟΚ: “Εχει διαφορετικό τρόπο που θα παίξει σε κοντούς και ψηλούς. Και είναι έτοιμοι να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού αν αυτό δεν της βγαίνει στο γήπεδο. Αυτό έκανε και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Κάθε στοιχείο του παιχνιδιού ανησυχεί τον προπονητή. Αυτό θα φανεί κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πρέπει η ομάδα να έχει μία σταθερότητα σε όλους τους αγώνες και να δείχνει καλό πρόσωπο. Παρόλα αυτά και ο Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ έχουν δείξει μία σταθερότητα στην απόδοση τους, αυτό δείχνει ότι πρόκειται για αξιόλογες ομάδες”.

Για το αν κρίνεται αύριο η τρίτη θέση: “Δε μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει να είμαστε ανταγωνιστικοί μέσα στο γήπεδο. Αυτός είναι ο στόχος από την αρχή και αυτό θα επιδιώξουμε. Κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να αναλύσουμε τον αντίπαλο για να έχουν οι παίκτες τις περισσότερες πληροφορίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του κάθε παιχνιδιού”.