Τρίτο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα, και δεύτερη διαδοχική “τσάμπα” ήττα στο Eurocup για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έδωσε, με το τελικό 84-77, σήμερα ελπίδα στην… τελειωμένη μέχρι πρότινος Ζιελόνα Γκόρα. Η ήττα αυτή από τους Πολωνούς, ίσως να μην είναι το πιο σημαντικό γεγονός από την αναμέτρηση που τελείωσε προ ολίγου, με τους ανθρώπους του “Δικεφάλου του Βορρά” να ανησυχούν για τον τραυματισμό του Χαραλαμπίδη. Ο τελευταίος, σε μπάσιμό του, χτύπησε το αριστερό γόνατό του σε αντίπαλο αμυντικό, έπεσε στο έδαφος και σηκώθηκε μόνο αφού τον σήκωσαν οι συμπαίκτες του, καταχειροκροτούμενος από όλο το γήπεδο.

Αν κάτι είναι σίγουρο, είναι πως η ομάδα του η ομάδα του Σάσο Φιλιπόφσκι άξιζε την νίκη αυτήν απέναντι στο σύνολο του Μαρκόπουλου, το οποίο σε καμία περίπτωση δε βρίσκεται στα ίδια στάνταρ απόδοσης σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν. Η Ζιελόνα Γκόρα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τους Θεσσαλονικείς να μη βρίσκονται μακριά, βέβαια, από τη διεκδίκησή του για 30 λεπτά, μιας και δεν άφηναν την αντίπαλό τους να ξεφύγει στο σκορ (59-53 στο τέλος της τρίτης περιόδου). 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι, και σε ένα κρισιμότατο κομμάτι, η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό (77-65 στο 36′), κι έκτοτε ο ΠΑΟΚ είχε ένα… Πράσινο Βουνό (η μετάφραση του ονόματος της ομάδας) να ανέβει! Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, αντέδρασαν, με τους Βον και Κάρτερ μπροστάρηδες σε εκείνο το σημείο και μείωσαν ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε τη διαφορά στους τρεις (78-75). Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όμως, ο Κάρτερ ήταν και μοιραίος, καθώς 1:18 δευτερόλεπτα πριν το τέλος αστόχησε σε άλλο ένα σουτ τριών πόντων, αποδεικνύοντας πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του… ξύπνησαν αργά για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Οι Πολωνοί ήταν ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών, με αποτέλεσμα να κερδίσουν δίκαια, χάρη στο τελικό 84-77.

Ο ΠΑΟΚ, πλέον, δείχνει και το “κακό πρόσωπό” του, αλλά σε κακό σημείο, μιας και με αυτό το αποτέλεσμα φαίνεται να χάνει και τις πιθανότητές του για τη δεύτερη θέση. Ο “Δικέφαλος”… πονάει διπλά κιόλας, καθώς εκτός από το γεγονός ότι αυτή ήταν η τρίτη του ήττα, μοιάζει να χάνει για αρκετό καιρό τον Χαραλαμπίδη, με τους ανθρώπους της ομάδας να ελπίζουν αυτό που είδαν στον αγωνιστικό χώρο να μην είναι τόσο σοβαρό, όσο φάνηκε.

Ζιελόνα Γκόρα (Φιλιπόφσκι): Πέλκα, Σελ 2 (7 ριμπάουντ), Ζίβερτ, Τράουτμαν 4, Μπαρτ 13 (1), Τσάνας 8 (2), Χόσλι 17 (6/7 δίποντα, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα, 6 λάθη), Κούτσαρεκ, Τζόνσον 7 (1), Χριτσάνιουκ 8 (7 ριμπάουντ), Ζαμοΐσκι 14 (4/4 τρίποντα), Κόζαρεκ 11 (1 τρίποντο, 5 ασίστ)

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 13 (10/12 βολές), Λιάπης, Χαραλαμπίδης 6, Κάρτερ 10 (2/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 λάθη), Κακαρούδης, Τσόχλας 3 (1), Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 5 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα, 1 λάθος), Κώττας, Όντουμ 12 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Βον 19 (6/6 δίποντα, 7/8 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Σαλούστρος 3 (1)