Μετά τους Μιλιένοβιτς και Σάιμπερτ, στην Θεσσαλονίκη έφτασε και ο Ζάνις Πέινερς, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ο 26χρονος Λετονός έκανε τις πρώτες του δηλώσεις χωρίς να μπορεί να κρύψει τη χαρά του για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, και τονίζοντας ότι ανυπομονεί να αγωνιστεί μπροστά στον κόσμο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέινερς στις πρώτες του δηλώσεις:

«Ο ΠΑΟΚ είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την καριέρα μου. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ εκτός Λετονίας, έχω παίξει και στην Ουκρανία, αλλά είναι πολύ υψηλό το επίπεδο του Ελληνικού πρωταθλήματος. Για μένα είναι μία νέα και πολύ σημαντική σελίδα στην καριέρα μου. Οι διαπραγματεύσεις μου με τον ΠΑΟΚ έγιναν με τον μάνατζέρ μου. Είχα αγωνιστεί πριν δύο χρόνια απέναντι στον ΠΑΟΚ, γνώριζα την ομάδα, την ιστορία της και τις μεγάλες δυνατότητες που έχει, οπότε όταν ήρθε η πρόταση και με αυτά που μου είπε ο εκπρόσωπός μου ήταν μία εύκολη αι συνειδητή απόφαση».

Ο Zanis Peiners αναφέρθηκε και στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ: «Η αλήθεια είναι το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο στο παιχνίδι που κάναμε με τηνVentspilsστη Θεσσαλονίκη, αλλά έχω δει βίντεο, ξέρω ότι στα μεγάλα παιχνίδια η ατμόσφαιρα είναι εντυπωσιακή κι αυτό περιμένω και θέλω να δω στα περισσότερα παιχνίδια».