Ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην απόκτηση τού 25χρονου φόργουορντ, Nate Renfro, με τον «Δικέφαλο» ν’ ανακοινώνει την προσθήκη του στην ομάδα μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

 

Ο Nate Renfro βρισκόταν στο NBA Draft του 2019, αλλά δεν επιλέχθηκε από καμία ομάδα. Τη σεζόν 2020-21 αγωνιζόταν στη θυγατρική ομάδα των San Antonio Spurs, Austin Toros, ενώ το καλοκαίρι συμμετείχε και στο Summer League φορώντας τη φανέλα των Spurs. Την 1η Οκτωβρίου 2021, η ομάδα του Greg Popovich του έδωσε 10ήμερο συμβόλαιο και τον αποδέσμευσε την επόμενη μέρα, κάνοντάς τον free agent. Ωστόσο, τον φετινό Γενάρη τον ξαναπέκτησε και τον ξανάστειλε στην G-League, ξανά για χάρη των Austin Toros, εκεί όπου αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια, αριθμώντας 3.6 πόντους, 2.9 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 μπλοκ σε 12.2 λεπτά κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

 

Πρόκειται για έναν αρκετά καλό αμυντικό, που δίνει το 100% του όσο βρίσκεται στο παρκέ. Το μακρινό σουτ δεν είναι και το μεγαλύτερο του ατού (31% τρίποντο φέτος), ενώ έχει και θέμα στις βολές (30% από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας» φέτος). Το μόνο σίγουρο είναι ότι για το υπόλοιπο της σεζόν ο ΠΑΟΚ θα παίρνει το 100% από τον παίκτη και αν τον δουλέψει σωστά μπορεί να βγει απόλυτα κερδισμένος.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

 

«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει την συμφωνία με τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή Nate Renfro, ο οποίος θα αγωνιστεί στην ομάδα μας μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2021-22. Ο Renfro ολοκλήρωσε τα ξημερώματα της Κυριακής τις υποχρεώσεις του στη GLeague με τους Austin Toros, τη θυγατρική ομάδα των San Antonio Spurs και αναμένεται στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη, προκειμένου να ενσωματωθεί άμεσα με την ομάδα μας.

Ο Nathaniel Jordan Renfro γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1996 στο Tucson της Αριζόνα. Έχει ύψος 2μ.03, αγωνίζεται ως power forward και με την παρουσία του θα ενισχύσει τη front line της ομάδα μας. Ο Renfro αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του San Fransisco το 2019 και στην τελευταία του χρονιά είχε 7,3 πόντους και 5 ριμπάουντ.

 
Η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ mateco θα του δώσει τη δυνατότητα να αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός Αμερικής, καθώς τα δύο πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας συμμετείχε στη GLeague ως μέλος των Austin Toros, της θυγατρικής ομάδας των San Antonio Spurs. Τη σεζόν 2020-21 με 1,9 κοψίματα ανά αγώνα, ήταν από τους κορυφαίους μπλοκέρ της G-League, ενώ το περασμένο καλοκαίρι φόρεσε και την φανέλα των San Antonio Spurs, συμμετέχοντας με τα «σπιρούνια» στο Summer League».

Tags:
ΠΑΟΚ