Ο Γιώργος Τσαλμπούρης αποτελεί το νέο πρόσωπο στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Ο 24χρονος πάουερ φόργουορντ σέντερ συμφώνησε με τον «Δικέφαλο» υπέγραψε μηνιαίο συμβόλαιο και ξεκίνησε από χθες προπονήσεις με την ομάδα. Οι Θεσσαλονικείς ανέφεραν ότι αν ο παίκτης δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει, τότε θα κάνει νέο «μόνιμο» συμβόλαιο.

H πορεία του Τσαλμπούρη

Ο Τσαλμπούρης ανδρώθηκε στον Πιερικό Αρχέλαο και έπαιξε με την ομάδα και στη Β΄ Εθνική. Στη συνέχεια ξενιτεύτηκε. Πήγε στις ΗΠΑ και φοίτησε στο Iowa State.

Τον Αύγουστο του 2015 έπειτα από μία σεζόν με την ομάδα του Iowa State, εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο σχολείο και επέστρεψε στην Ελλάδα, καθώς η ΑΕΚ τον απέκτησε για 5 χρόνια.

Το 2017, η «Ένωση» τον έδωσε δανεικό στον Κολοσσό Ρόδου.

Τον Νοέμβριο του 2019 ήταν ελεύθερος και συμφώνησε μέχρι το τέλος της σεζόν με τον Κολοσσό Ρόδου, με ελεύθερη μεταγραφή.

Οσο για την σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, από το πρόγραμμα έλειπαν οι Καλκαμανάκης (υπέστη διάστρεμμα προχθές και θα μείνει 4-5 μέρες στα «πιτς» και στη συνέχεια η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί) και Herndon (έκανε και χθες ατομικό πρόγραμμα, αλλά δείχνει να ανεβάζει στροφές και να ξεπερνάει οριστικά τον τραυματισμό του).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

Το πρόγραμμα των προπονήσεων του ΠΑΟΚ για αυτή τη εβδομάδα, ολοκληρώθηκε σήμερα και με ένα νέο πρόσωπο, το Γιώργο Τσαλμπούρη. Ο 24χρονος διεθνής Έλληνας φόργουορντ σέντερ, συμμετέχει από σήμερα στις προπονήσεις και στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ και με την προοπτική πέρα από τον πρώτο μήνα της συνεργασίας τους με την ομάδα μας να υπάρξει και συνέχεια.

Η παρουσία του Γιώργου Τσαλμπούρη κρίθηκε απαραίτητη λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ με τραυματισμούς στη διάρκεια της προετοιμασίας και ενόψει της όσο το δυνατόν πιο ομαλής έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας σε Κύπελλο και πρωτάθλημα.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Alan Herndon και φυσιοθεραπεία ο Δημήτρης Κακλαμανάκης, που υπέστη διάστρεμμα στο δεξί πόδι και θα μείνει εκτός προπονήσεων για τις επόμενες 4-5 ημέρες και στη συνέχεια θα επανεκτιμηθεί η κατάστασή του.