Είναι μια νίκη, αληθινά «στοιχειωμένη». Έχει μείνει «παγωμένη» στο χρόνο και ο ΠΑΟΚ δεν λέει με τίποτα να ξαναγευτεί εκείνο το συναίσθημα. Για την ακρίβεια το γεύτηκε για τελευταία φορά πριν από 22 χρόνια. Συμπληρώθηκαν σήμερα 22 χρόνια από την τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με ένα καλάθι του αείμνηστου Conrad McRae.

Το ημερολόγιο έγραφε 21/3/1998. Ο Παναθηναϊκός του Αλβέρτη, του Radja φιλοξενούσε στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Ο αγώνας ήταν μια αποθέωση του… θρίλερ και της μάχης σώμα με σώμα.

Το χρονόμετρο πλησίαζε στο φινάλε. Ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με έναν πόντο (65-64).

Ο ηγέτης του ΠΑΟΚ και μετέπειτα σούπερ σταρ του ΝΒΑ, ο Peja Stojakovic πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση. Πήγε να μπει προς τα μέσα. Ο Dino Radja κατάλαβε ότι ο Σέρβος θα… έπαιρνε μόνος του την τελευταία φάση. Ο Κροάτης βγήκε, λοιπόν, μπροστά για βοήθεια. Η κίνησή του όμως, αποδείχτηκε μοιραίο λάθος, καθώς άφησε αμαρκάριστο τον Conrad McRae.

Ο Peja που είχε μυαλό… ξυράφι, «διάβασε» το λάθος. Ο Αμερικανός ήταν μόνος του. Ο Αλβέρτης έτρεξε να κάνει την αλλαγή στην άμυνα. Να καλύψει τον Radja και να κλείσει τον McRae. Δεν πρόλαβε, όμως.

Ο Peja έδωσε την μπάλα στον συμπαίκτη του. Εμεναν 2 δευτερόλεπτα για το τέλος του ματς. Ο McRae έβαλε την μπάλα στο καλάθι. Αφησε τον τόπο τον Παναθηναϊκό και χάρισε την νίκη στο ΠΑΟΚ με 66-65.

Από τότε κύλησαν 22 χρόνια ή αν προτιμάτε 8.036 μέρες. Ο ΠΑΟΚ δεν γεύτηκε ποτέ από τότε την χαρά της νίκης επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Ο McRae χάρηκε τη νίκη, αλλά την ζωή δεν μπόρεσε να την χαρεί για πολύ. Έζησε μόλις άλλα 2 χρόνια και έφυγε πρόωρα για το μεγάλο ταξίδι.

Το 2000 προσπάθησε να επιστρέψει στο ΝΒΑ. Πήγε στο Summer Camp του Orlando. Σε μια προπόνηση έπεσε στο παρκέ. Δεν σηκώθηκε ποτέ. Ο θάνατος του είχε στήσει καρτέρι εκεί. Η ιατροδικαστική εξέταση δεν  μπόρεσε να βρει την αιτία που προκάλεσε την ανακοπή. Ηταν γνωστό πάντως, ότι θέματα με την καρδιά του. Είχε ιστορικό καρδιακής αρρυθμίας. Ηταν μόλις 29 ετών…

Ο ΠΑΟΚ θυμήθηκε εκείνη τη μέρα μέσα από τα social media και ανέβασε ένα βίντεο από εκείνο το «στοιχειωμένο» ματς.

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

 

TO POST TOY ΠΑΟΚ

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.