Έναν από τους πιο αξιόλογους διεθνείς Ολλανδούς παίκτες πρόσθεσε στη μηχανή του ο ΠΑΟΚ. Μετά τον Zaccheus Darko-Kelly ο “δικέφαλος” ανακοίνωσε σήμερα (11/7) και την απόκτηση του Yannick Franke, του πρώην παίκτη της Andorra.

Ο Ολλανδός γκαρντ (1996, 1.96) έπαιξε σε 48 αγώνες συνολικά τη σεζόν 2021-22 σε Πολωνία και Ισπανία, “γράφοντας” στην στατιστική του 13,2 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 3 ασίστ κατά μέσο όρο, με 79,7% στις βολές και 36,9% στα τρίποντα.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον 26χρονο διεθνή Ολλανδό γκαρντ Yannick Franke, ο οποίος θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας μας την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Καλωσορίζουμε στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ, ένα πολύ έμπειρο παίκτη, με παραστάσεις στα πιο σημαντικά πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο Yannick Franke γεννήθηκε στις 21 Μαΐου 1996 στο Haarlem της Ολλανδίας. Έχει ύψος 1μ.96 και αγωνίζεται ως γκαρντ.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την ZZ Leiden τη σεζόν 2013-14 και ένα χρόνο αργότερα, παίζοντας πλέον στη Challenge Sports Rotterdam, αναδείχθηκε ο νεαρότερος σε ηλικία παίκτης που κατέκτησε την θέση του πρώτου σκόρερ του Ολλανδικού πρωταθλήματος. Ήταν μόλις 19 ετών και με 19,6 πόντους ανά αγώνα, εκτός από πρώτος σκόρερ, αναδείχθηκε και πιο βελτιωμένος παίκτης του πρωταθλήματος.

Ξεκίνησε τη σεζόν 2015-16 από την Donar Groningen και την ολοκλήρωσε στη Φιλανδία με τους Bisons Loimaa. Ήταν η πρώτη του σεζόν εκτός Ολλανδίας, αλλά και η αρχή της παρουσίας του σε μερικά από τα πιο σημαντικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Από την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε στην Κροατία με τη Zadar, στην Ιταλία με την Trento, στη Λιθουανία με την Pieno Zvaigzdes, στη Γερμανία με τους Hamburg Towers, στη Γαλλία με τη Sluc Nancy, ενώ στη διάρκεια της περσινής σεζόν, αγωνίστηκε στην Πολωνία με την Trefl Sopot (39 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και FIBA Europe Cup) και στην Ισπανία με την Andorra σε 9 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Στα 48 παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν, ο Yannick Franke είχε 13,2 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 3 ασσίστ, με 79,7% στις βολές και 36,9% στα τρίποντα.

Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Ολλανδίας. Συμμετείχε στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ το 2015, ενώ μόλις πριν από μερικές ημέρες (4/7) πέτυχε 30 πόντους στον αγώνα της Ολλανδίας με την Ιταλία για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ».