Το στραπάτσο που υπέστη ο ΠΑΟΚ (ηττήθηκε με 93-91 στο «Παλατάκι») από την Λάρισα προκάλεσε χιονοστιβάδα και  έκανε την διοίκηση του ΠΑΟΚ να αποφασίσει να δείξει οριστικά την πόρτα της εξόδου στον Κώστα Μέξα. Αντικαταστάτης του Μέξα φέρεται να είναι ο Άρη Λυκογιάννης, ο οποίος δείχνει να συμφώνησε να αναλάβει τα ηνία.

Το κάζο που υπέστη η ομάδα από τους Θεσσαλούς αποτέλεσε το κερασάκι σε μια κακή τούρτα, την οποία θα… πληρώσει ο Μέξας.

Η διοίκηση πήρε ανάποδες μετά το χαστούκι από την Λάρισα και οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες.

Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα σε διαζύγιο με τον Κώστα Μέξα.

Το θέμα είναι όμως, ότι οι Θεσσαλονικείς δεν άφησαν τον χρόνο να κυλάει έτσι. Εβαλαν με την μια μπροστά το σχέδιο της αντικατάστασης του Μέξα. Οι δυο βασικοί υποψήφιοι έδειχναν να είναι αρχικά οι Άρης Λυκογιάννης και Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Τελικά αργά το βράδυ ο Λυκογιάννης έδειξε να κέρδισε την κούρσα. Μάλιστα τα σενάρια ανέφεραν ότι συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ και ετοιμάζει βαλίτσες για να πάει στην Θεσσαλονίκη και να αναλάβει την ομάδα.

Και προ καιρού είχαν βγει στην επιφάνεια κάποια σενάρια περί απομάκρυνσης του Μέξα, αλλά τότε διαψεύστηκαν. Η δοίκηση στήριξε τον Μέξα, τόνισε προς τα έξω ότι δεν υπάρχει θέμα και ο κόουτς έμεινε στην θέση του. Φαίνεται όμως, ότι τώρα τα δεδομένα άλλαξαν και απομένει μόνο η ανακοίνωση για να επισημοποιηθεί ο χωρισμός.